Pretraga

Nedodirljivi ravnatelj SC-a ‘svrgnut’ nakon osam godina lošeg poslovanja

A- A+

Ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu Niko Vidović smijenjen je s pozicije zbog toga što je u osam godina svog djelovanja nagomilao dug od 121 milijun kuna. Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da će MZOS provesti sanaciju SC-a, te je Peju Pavlovića imenovala za sanacijskog upravitelja. Ministar Jovanović izjavio je kako će se dug nadoknaditi povisivanjem cijena smještaja i hrane u menzama te da se sanacija provodi isključivo zbog neracionalnog i nesposobnog poslovanja Uprave.

Niko Vidović smijenjen je s pozicije ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu nakon osam godina upravljanja, prilikom čega je nagomilao dug od 121 milijun kuna. Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Peju Pavlovića za sanacijskog upravitelja, a on iza sebe već ima uspješno provedenu sanaciju Studentskog centra u Osijeku.

Uz gomilanje dugova, smijenjeni ravnatelj nije poštovao zakone i pravila pa se rad SC-a odvijao pod velom tajni, iako Statut Studentskog centra navodi da poslovanje navedene institucije mora biti javno. Zbog Vidovićeva načina upravljanja, novinari nisu mogli saznati koliku godišnju zaradu studenti mogu ostvariti radom preko Student servisa, kakva je bila ponuda poslova u prošlosti te koje sankcije snose studenti koji zlouporabe studentski ugovor.

Izdvojeni članak

Cinik u ofsajdu: Rukovodstvo SC-a uvjereno kako je iznad zakona pa ignorira novinare i studente


www.metro-portal.hr

Izdvojeni članak

Uprava Studentskog centra se mjesecima krije od novinara

Okončana Vidovićeva vladavina

Vlada RH odlučila je kako će MZOS provesti sanaciju Studentskog centra u Zagrebu te je Pejo Pavlović imenovan na dužnost sanacijskog upravitelja. Vjekoslav Bratić je imenovan na dužnost predsjednika Sanacijskog vijeća, a Ivo Grgić i Berto Šalaj članovi su navedenog Vijeća.

Rektorat Sveučilišta u Zagrebu bi trebao, kao osnivač SC-a, imati uvid u rad Uprave spomenute institucije, no nadležni ne raspolažu tim informacijama. Tamara Dagen, savjetnica u odjelu odnosa s javnošću Rektorata izjavila je kako sve potrebne informacije o poslovanju možemo dobiti isključivo od, sad već bivšeg, ravnatelja Nike Vidovića.

Zbog nesposobne Uprave ispaštat će studenti

Na današnjoj sjednici ministar Jovanović je najavio poskupljenje smještaja u studentskim domovima i više cijene hrane u menzama. Prema njegovim rječima, cijena studentskog obroka nije se mijenjala 15 godina – obrok stoji 16,70 kuna, pri čemu student plaća 4,40 kuna, a Ministarstvo 12,30 kuna – dok je cijena smještaja u domovima nepromijenjena čak 19 godina.

Zaposlenici znali za smjenu prije samog ureda ravnatelja

Vrhunac neorganizacije u Upravi Studentskog centra pokazuje činjenica kako su zaposlenici SC-a, koji su osnovali Facebook grupu, doznali za Vidovićevu smjenu i imenovanje sanacijskog upravitelja prije samog ureda ravnatelja. Od zaposlenika smo doznali kako je već godinu dana javna tajna da ‘mafijaš Vidović’ mora otići i da se SC može spasiti jedino sanacijom.

– Mi nismo dobili ni pismenu ni usmenu obavijest o smjeni ravnatelja, a gospodin Vidović je napustio svoje radno mjesto uz objašnjenje kako će se uskoro vratiti, izjavila je tajnica ravnatelja koja je dodala kako joj je naš upit bio prvi glas o smjeni.