Pretraga

Studentski zbor TVZ-a izradio detaljan vodič za brucoše i sve koji žele upisati taj fakultet

A- A+

Iako je sredina ljeta, Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ne odmara. Kako bi brucošima olakšali snalaženje na fakultetu, a srednjoškolcima pomogli pri odabiru studija, izradili su informativnu brošuru te pokrenuli web stranicu i tako odgovorili na brojna pitanja i nedoumice potencijalnih studenata ovog fakulteta.

TVZ, Vodič za brucoše

Uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta trenutačni saziv TVZ- sastavio je brošuru koja će brucošima biti podijeljena na uvodnim predavanjima. Brošura bi ih trebala usmjeriti na pravi put novoga i jednog od najvažnijih poglavlja u životu – studiranja.

Nova brošura – sve što TVZ-ovca zanima 

Studentski zbor primijetio je kako upravo TVZ postaje sve poželjnije sveučilište za stručne i specijalističke studije koje studente pripremaju za tržište rada. 

– Kao takvo, Tehničko veleučilište Zagreb postaje ustanova s velikim brojem studenata i problemom održavanja svih svojih studenata informiranima. Kao jedno od sredstva za postizanje tog cilja, realizirana je spomenuta brošura, kazali su nam iz Studentskog zbora. 

Doslovno sve što iole zainteresiranog budućeg studenta ili brucoša zanima, može pronaći u ovoj brošuri. U njoj je tako detaljno opisano koje studije i smjerove Veleučilište nudi, te na kojim se sve lokacijama održavaju predavanja za postojećih 4.200 studenata. 

Osim toga, saznati možete sve o referadi i studentskim organizacijama, ali i događanjima u organizaciji TVZ-a.
Za one koji su tijekom studija odlučili raditi, detaljno je objašnjeno što je to studentski servis i kako funkcionira. A onima koji odluče natjecati se za neku od stipendija ili razmjenu studenata, ova bi brošura također mogla biti od pomoći. 

Naravno, nije zanemaren i društveni aspekt studentskog života, pa tako možete doznati i sve o brucošijadama, klubovima u Zagrebu, kazalištima te kinima i ostalim mjestima u prirodi na kojima se možete družiti.

Poboljšana internet stranica

Osim brošure, od ove je godine studentima dostupna i internet stranica na kojoj se mogu pronaći sve informacije vezane uz studije, izvannastavne aktivnosti, Veleučilište, ali i studiranje općenito. 

Ako ne znate koja je razlika između izvanrednog i redovnog studija, što je to JMBAG, što su ECTS bodovi, što su kolokviji i kako za njih učiti – nema panike, jer je Studentski zbor TVZ-a odgovorio na takva i slična pitanja, a sve odgovore možete pronaći na njihovoj web stranici

– Nadamo se da ćemo svojim primjerom motivirati i druge Zborove za istom visokom dozom studentskog aktivizma i da će svojim kolegama učiniti studij zanimljivijim i ugodnijim, zaključili su studenti. 

Informativnu brošuru TVZ-a ‘prolistajte’ u nastavku.

vodic-za-brucose-TVZ-2016 by srednja.hr on Scribd