Pretraga

Studentskog predstavnika mogli bi izbaciti iz HDZ-a: Cijeli slučaj komentirao i Plenković

A- A+

Mihovilu Miokoviću danas baš ne ide. Nakon osuda kolega iz Studentskog zbora i zahtjeva za ostavku, iz Mladeži HDZ-a, čiji je istaknuti član, kažu da će pokrenuti stegovni postupak. Prema onome što su objavili, čini se da bi mogao biti izbačen iz stranke.

mihovil mioković

Mihovil Mioković | foto: Hrvatska akademska zajednica

Mihovilu Miokoviću, glavnom predstavniku zagrebačkih studenata, danas jednostavno nije, što se kaže, njegov dan. Nakon što se našao na naslovnici gotovo svih medija, njegovi najbliži suradnici okrenuli su mu leđa, a članovi Studentskog zbora, kojim predsjeda zadnjih godinu dana, traže njegovu ostavku. No, čak ni to nije sve. Izgleda da bi ga mogli i izbaciti iz stranke.

Izdvojeni članak
mihovil mioković

[FOTO] Ovo je sef za oružje koji je kupio šef Studentskog zbora, zamjenik: ‘Dužni smo se ispričati’

Bit će izbačen iz stranke?

Dobro ste pročitali. Mladež HDZ-a, čiji je Mioković istaknuti član i nekadašnji predsjednik sisačkog ogranka, na društvenim je mrežama objavila je da će zbog svega što se događalo posljednjih par dana u vezi Miokovića i trošenja javnog novca, protiv njega pokrenuti stegovni postupak. I oni su, slično kao kolege iz Studentskog zbora, oprali ruke, a prema onome što stoji u objavi razvidno je da bi Mioković vrlo lako mogao biti – izbačen.

– Napominjemo kako Hrvatska demokratska zajednica nema nikakvih veza s njegovim postupcima, odlukama niti financijskim poslovanjem Studentskog zbora. Zalažemo se da Sveučilište u Zagrebu utvrdi sve činjenice oko navedenih troškova te slijedom toga pokrene i odgovarajuće postupke. Troškovi Studentskog zbora trebaju biti potpuno transparentni i racionalno korišteni u skladu s jedinim ciljem, a to je borba za prava i standard svih studenata. Slijedom navedenog, Mladež HDZ-a sukladno odredbama Statuta pokrenut će i stegovni postupak vezano uz daljnje članstvo g. Miokovića u stranci, stoji u objavi na Facebooku.

https://www.facebook.com/mladez.HDZ/posts/231809132305887

Plenković: ‘Ja ne znam da li znam uopće gospodina’

Ovaj je studentsko-akademski triler stigao i do samog političkog vrha pa je i premijer Andrej Plenković, koji se danas zatekao u Bjelovaru, odgovarao na pitanja novinara o spomenutom slučaju. Kazao je kako ne zna poznaje li uopće Miokovića.

– Mislim da je reagirala mladež HDZ-a. Ja ne znam da li znam uopće gospodina. Nikakve veze to nema s HDZ-om. Što god da je on to učinio, koliko sam ja shvatio od Marka da je on to sam objavio negdje na društvenim mrežama. To je nešto što j eon radio u svojstvu čelnika studentskoga zbora. Dakle to je pitanje za Studentski zbor za Sveučilište. Mladež HDZ-a je reagirala. Niti imamo veze s tim niti dolazi u obzir opet ovo vječno etiketiranje svega što ima veze sa HDZ-om. Dakle, ako je to tema danas nakon jučerašnjih 818 milijuna eura za MPO i vize okej, neka bude, ali nije za mene, komentirao je u svom stilu Plenković.

Podsjetimo, Mioković je na svoju inicijativu objavio fakture koje je potpisivao u ime Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu iz kojih je vidljivo da su se mastodontski iznosi javnog novca trošili na dva Macbook laptopa, sefove za oružje pa čak i osobni trening govorništva za samog Miokovića.

Splitski studentski predstavnik: ‘Nemam problema s pokazivanjem računa’

Mateo Marušić, glavni predstavnik studenata u Hrvatskoj, ujedno i predsjednik splitskog Studentskog zbora, podsjetimo, oštro je kritizirao Miokovićev potez, a ovaj ga je pozvao da i on učini isto – da javno objavi sve fakture koje je potpisao na čelu Studentskog zbora splitskog sveučilišta. Pitali smo Marušića hoće li to učiniti.

– Nemam nikakvih problema s pokazivanjem svojih računa. Dapače, garantiram da moje predsjedništvo i skupština zna za svaki račun. Štoviše, ne samo da su obavješteni već i konzultirani jer osjećam respekt i dužnost pametno raspolagati državnim novcem. Nemam problema sa objavom računa, slobodno kontaktirajte Sveučilište u Splitu koje ima pravnu odgovornost na radnjom studentskog zbora, ali mislim da ovdje nije stvar tko koliko novaca (ni)je potrošio, nego da dotični predsjednik reflektore usmjeri na druge. Također, prema studentskom predstavništvu osjećam poštovanje te smatram da je stvaranje predstave ili vlastitog poligona za nekakve daljnje izbore ili stranačke igre, a onda i uzročno-posljedična degradacija studentskog volonterskog rada krivica isključivo Mihovila Miokovića, zaključio je Marušić.


Pročitajte više tekstova o ovoj temi:

Anonimni studentski predstavnici traže opoziv svog šefa: Opet se pravdaju da ništa nisu znali

[FOTO] Ovo je sef za oružje koji je kupio šef Studentskog zbora, zamjenik: ‘Dužni smo se ispričati’

Studentski predstavnik spiskao 44.000 kn na dva laptopa, a platio si i govorničku školu – našim novcem