Pretraga

‘Sveti Nikola nekima stiže ranije’: Počela isplata državnih STEM stipendija za studente

A- A+

Kao i proteklih nekoliko godina i ove će Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti 3.400 stipendija čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Dobitnici prvog, drugog i trećeg kruga dodjele već su poznati, a onima kojima je stipendija dodijeljena u prvom krugu danas su isplaćene prve tri rate ove stipendije.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Sveti Nikola nekima stiže ranije! Drage studentice i dragi studenti, isplaćene su prve tri rate STEM stipendije (za listopad, studeni i prosinac) onim studentima koji su stipendiju prihvatili u prvome krugu. Isplata će biti vidljiva na vašim računima danas do kraja dana. Svi studenti se otvaraju kao dobavljači u Ministarstvu financija te je moguće da manji broj studenata iz raznih razloga (na koje ne možemo utjecati) nisu otvoreni kao dobavljači. Kao i uvijek do sada, možete nam se obratiti na našu e-mail adresu ili u inbox Facebook stranice, svaki ćemo problem riješiti u najkraćem mogućem roku. P.S. Isplata za studente koji su stipendiju prihvatili u drugome krugu bit će tijekom prosinca, poručili su danas iz Ministarstva putem društvenih mreža. 

Izdvojeni članak
stem stipendija

Pozor studenti: Upravo je pomaknuta crta na rang-listi dobitnika državne STEM stipendije

Podsjetimo, državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja. Dakle, ukupno će dobitnicima prvog kruga danas na račun sjesti 3.600 kuna.

Inače, u tijeku je i treći krug dodjele ove stipendije. Rang-liste nakon tog drugog pomicanja crte dostupne su u online aplikaciji, a dodjela u trećem krugu završava u četvrtak.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do četvrtka, 5. prosinca 2019. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga (do popunjenja kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama), podsjećaju iz Ministarstva dobitnike trećeg kruga dodjele.