Pretraga

Pozor studenti: Upravo je pomaknuta crta na rang-listi dobitnika državne STEM stipendije

A- A+

I ove godine studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima dodjeljuje se 3.400 stipendija koje godišnje po studentu iznose 10.800 kuna. Ovog četvrtka po drugi je put pomaknuta crta na rang-listi dobitnika, čime je započeo treći krug dodjele državne STEM stipendije.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Kako su danas priopćili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, rang-liste III. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti dostupne su na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak
stipendije

Doznali smo kada bi trebali stići rezultati natječaja za državnu stipendiju od 10.800 kn

– Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici., priopćili su iz MZO-a.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do četvrtka, 5. prosinca 2019. godine, do 12 sati označi izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvati uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

– Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, kažu iz MZO-a.

Državna STEM stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja 2020. i iznosi 1.200 kuna mjesečno.

Podsjetimo, ranije ovoga tjedna, iz Ministarstva su nam potvrdili kako bi već sljedećeg tjedna mogli biti poznati i rezultati natječaja za dodjelu 10.000 državnih socio-ekonomskih stipendija, o čemu više možete čitati ovdje.