Pretraga

Sveučilište će svoj dan proslaviti dvjema svečanostima: Dijelit će i nagrade, evo tko su dobitnici

A- A+

Sveučilište u Zagrebu dvjema će svečanostima u periodu od tjedan dana proslaviti svoj dan – Dies Academicus. Profesori, aktualni i umirovljeni, svečano će dobiti svoje nagrade te počasna zvanja, a iz zagrebačkog su rektorata objavili tko su dobitnici.

sveučilište u zagrebu, zgrada rektorat

Foto: srednja.hr

Dan Sveučilišta u Zagrebu ove će godine biti popraćen dvjema svečanostima. Prvo, u četvrtak 3. studenog, popratit ćemo svečanu dodjelu sveučilišnih nagrada i priznanja. Drugo, u srijedu 9. studenog, kada će Senat održati svoju svečanu sjednicu.

Dodjela nagrada iz doba pandemije

Kako ističu iz zagrebačkog rektorata, sveučilišno će izaslanstvo ovoga četvrtka, 3. studenog, u 8:50 sati ujutro na Mirogoju položiti vijenac. Odat će tako počast preminulim profesorima i studentima, a onda se zaputiti u aulu rektorata. Tamo će se u 12 sati održati svečana dodjela nagrada i priznanja za pretprošlu akademsku godinu 2020./2021.

Te se nagrade i priznanja, uključujući počasno zvanje professor emeritus, nagradu Fran Bošnjaković, Andrija Mohorovičić i Ars summa Universitatis, nisu mogle dodijeliti u pretprošloj akademskoj godini zbog izvanredne situacije s pandemijom korona virusa.

Izdvojeni članak
dvorana za predavanje, sveučilište

Times objavio novu listu najboljih sveučilišta: Tri su naša na njoj, evo na kojem mjestu

Svečana sjednica Senata

U srijedu, 9. studenog, pak, održat će se svečana sjednica Senata s početkom u 11 sati na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije. Započet će, kažu iz zagrebačkog rektorata, pozdravnim govorom rektora Stjepana Lakušića, a onda će se prisutnima obratiti visoki uzvanici.

Rektor će potom predstaviti svoj rektorski program, kratkoročne i dugoročne ciljeve nove uprave zagrebačkog sveučilišta. Program će se nastaviti dodjelom počasnih zvanja professor emeritus te nagrada Fran Bošnjaković, Andrija Mohorovičić i Ars Summa Universitatis za prošlu akademsku godinu 2021./2022.

Osim toga dodijelit će se nagrada za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije na zagrebačkom sveučilištu. Svečana će sjednica Senata završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur. Popis nagrađenih profesora možete vidjeti u dokumentu ispod.

(Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab