Pretraga

Sveučilište svečano otvorilo sportsku dvoranu: Nazvali je po izborniku reprezentacije Zlatku Daliću

A- A+

Sveučilište u Mostaru jutros je svečano otvorilo Sveučilišnu sportsku dvoranu. Ime su joj dali po Zlatku Daliću, izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije koji je naše Vatrene 2018. doveo do finala Svjetskog prvenstva i srebrne medalje.

zoran tomić i zlatko dalić

Rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić
Foto: Sveučilište u Mostaru PR

Sveučilište u Mostaru danas je svečano otvorilo Sveučilišnu sportske dvorane Zlatko Dalić, na kampusu Rodoč. Na sjednici su senatori mostarskog sveučilište odlučilili da će novootvorena dvorana  nositi naziv po proslavljenom izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

– Rođeni je Livnjak te je prvi hrvatski izbornik koji je odveo Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja. Upravo pod njegovim vodstvom Hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskoga nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskome prvenstvu u Rusiji, navode u priopćenju s mostarskog sveučilišta.

‘Učinit ću sve da nikada ne okaljam vašu odluku’

Dvoranu je svečano otvorio predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora Dragan Čović koji je zajedno s rektorom Zoranom Tomićem otkrio mural posvećen Zlatku Daliću na ulazu u dvoranu. Današnjem je otvorenju prisustvovao, naravno, i sam Zlatko Dalić koji nije skrivao uzbuđenje i ponos što Sveučilišna sportska dvorana nosi baš njegovo ime.

– Nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dobio sam brojna priznanja i nagrade, ali ovo mi je jedna od najdražih, najvrjednijih i jedna na koju sam jako ponosan. Nagrada dolazi iz moga okruženja, zavičaja, tu gdje sam rođen. Nikad se nisam sramio reći otkud potječem. Sretan sam što nagrada dolazi od Sveučilišta u Mostaru koje je priznato u međunarodnome kontekstu i koje je prepoznato kao jedno od najboljih i najkvalitetnijih u okruženju, kazao je Dalić.

Zahvalio je na časti, istaknuo da je ta nagrada za njega i obveza.

– Učinit ću sve da nikada ne okaljam i ne obezvrijedim vašu odluku ni moje ime s bilo kojim svojim postupkom ili riječi, istaknuo je izbornik Dalić te dodao kako ga je Sveučilište još jednom učinilo ponosnim u Mostaru.

zlatko dalić mural

Mural posvećenom Zlatku Daliću
Foto: Sveučilište u Mostaru PR

Dvoranu koristi više od stotinu mladih

Nekoliko je riječi na svečanoj ceremoniji podijelio i rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić.

– U ovoj dvorani dnevno trenira ili vježba više od stotinu studenata i mladih. U ovoj dvorani vježbaju djeca, djeca s posebnim potrebama, rekreativci i brojni drugi. Svi oni od danas će vježbati i trenirati u dvorani nazvanoj po vašem imenu. Nama u čast, a vama na znanje da ovdje žive i rade ljudi koji iznimno cijene i Vas i Vaše uspjehe i Vaš način življenja i vrijednosti koje pronosite, poručio je rektor Tomić.

Dvoranu su i do sada osim studenata koristili i drugi građani kroz različite klubove i sportove.

– Siguran sam da danas, koliko god je teško postići nekakav pojedinačni uspjeh, on se ipak postiže svojim posebnim zalaganjem, stvaranjem ambijenta, predanošću, bez obzira na to je li to akademsko, sportsko, kulturno ili životno što danas imamo. Ali napraviti u momčadskoj konkurenciji uspjeh, to je puno više od onoga što pojedinac može postići, istaknuo je Dragan Čović.