Pretraga

Sveučilište u mirovinu otpratilo legendarnu ‘tetu s porte’ koja je studentima pisala poeziju: ‘Puno sreće’

A- A+

Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) pozdravilo od ‘tete s porte’, svoje djelatnice Đurđice Čavrak Hofer koja odlazi u mirovinu. Od radnice su se oprostili u utorak na okupljanju uz zajedničku molitvu i Uskrsno čestitanje. Rektor je umirovljenoj radnici poručio da se nada novim zbirkama pjesama i poezije. Naime, Čavrak Hofer piše poeziju koju je posvećivala i studentima.

Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) na svojim se internetskim stranicama pozdravilo od ‘tete s porte’, svoje djelatnice Đurđice Čavrak Hofer koja ide u mirovinu. Kako su napisali, od radnice su se oprostili u utorak na okupljanju uz zajedničku molitvu i Uskrsno čestitanje.

Njihovom Sveučilištu Čavrak Hofer pridružila se 2010. godine. Rektor Željko Tanjić zahvalio joj je na godinama dobrog rada i upornosti te izrazio nadu kako su lijepi dani i trenuci ipak bili brojniji od onih loših.

Izdvojeni članak
učitelj iz novog sad ana hodniku s bivšim i sadašnjim učenicima

Ovaj video rasplakao je mnoge: Učitelja Zorana u mirovinu ispratilo 10 generacija učenika

– Na što je naša od milja teta s porte rekla kako se na HKS-u  sjeća samo dobrih i onih malo manje dobrih dana. Našoj dragoj Đurđici cijela akademska zajednica HKS-a želi dobar i dug zasluženi odmor te puno sreće, zdravlja i Božjeg blagoslova u daljnjem životu, a nadamo se i novim zbirkama pjesama i poezije, stoji u obavijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Kao što smo ranije pisali, Čavrak Hofer poeziju je pisala i studentima. Tako je, primjerice, pjesmicu ‘Zašto volim naše studente’ jednom prilikom postavila na panou u predvorju fakulteta. Studenti su joj potom uzvratili istom mjerom te osmislili pjesmicu ‘Teti s porte’. Posvetili su joj, između ostalih, stihove ‘U rano jutro mirno sjedi, što god trebaš ona sredi’.