Pretraga

Sveučilište u Osijeku objavilo upisne kvote: Neki faksevi gotovo prepolovili broj mjesta, pogledajte tablicu

A- A+

Sveučilište u Osijeku raspisalo je natječaj za upis preko 3.000 studenata. Fakseve i studije na tom sveučilištu možete prijavljivati sve do 18. srpnja u 13:59 sati, uz neke eventualne iznimke. U nastavku teksta donosimo broj upisnih kvota za svaki faks na osječkom sveučilištu.

Foto: Unsplash

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je natječaj za upis u akademsku godinu 2022./2023.

Neki faksevi upisuju tek 25 studenata

Svi koji planiraju prijavljivati studije i fakulteta Sveučilišta u Osijeku to će moći učintii do 18. srpnja 2022. do 13:59 sati, ili do nekog ranijeg roka koje odredi visoko učilište. To, drugim riječima, znači da pojedinačni fakulteti osječkog sveučilišta mogu donijeti svoja vlastita pravila za rok prijave njihovih studijskih programa. Iz tog razloga uputno je pratiti stranice fakultet koje planirate prijaviti.

Sveučilište u Osijeku ove godine ima 3.383 upisna mjesta za buduće studente. Prema upisnim kvotama, prednjači Ekonomski fakultet s 425 upisnih mjesta, zatim Filozofski fakultet s 320, Fakultet agrobiotehničkih znanosti koji upisuje 300 studenata, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija s kvotom 280 te Pravni fakultet s 265 upisnih mjesta. Najmanje studenata opisuje Odjel za fiziku s kvotom od tek 25 upisnih mjesta. Odmah nakon slijedi Katolički bogoslovni fakultet koji upisuje tek 45 studenata te Odjel za kemiju koji upisuje njih 50.

Detaljnije uvjete upisa i kvote za svaki od studija možete proučiti u natječaju Sveučilišta u Osijeku u nastavku.

(Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Kako je bilo prošle godine?

Prošle godine Sveučilište u Osijeku u prvu je godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija upisaivalo neznatno manje studenata, s kvotom za 3.371 studenta. To je, pak, kao i ove godine, za tristotinjak mjesta manje u odnosu na pretprošlu akademsku godinu. Razlog je taj što je dio studija prešao u sastav lani osnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Najviše studenata prošle godine se upisivalo na Ekonomski fakultet gdje je kvota bila, kao i ove godine, 425. Među fakultetima koji su imali najveće kvote nalazio se i Pravni, no s čak 415 mjesta, na Filozofskom je bilo 310 mjesta, dok je po 300 mjesta bilo dostupno na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti i Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Najmanja je kvota bila na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, 45, dok je Odjel za fiziku upisivao gotovo duplo više studenata nego ove godine, njih 46 , a Odjel za kemiju imao je, kao i ove godine, kvotu od 50.