Pretraga

Sveučilište u Rijeci objavilo broj upisnih mjesta u 2021., na popisu nema najavljivanog popularnog studija

A- A+

Za deset dana počinju ispiti državne mature, a konačni rezultati ispita bit će poznati 21. srpnja. Sve do tog dana u 13:59 sati maturanti mogu dodavati ili brisati studijske programe sa svog popisa u sustavu Postani student. Sveučilište u Rijeci objavilo je upisne kvote za 2021./2022. Iako su mnogi očekivali da će se u ovom roku maturanti moći upisati na studij farmacije, kvota za taj studij nije raspisana.

Nicole Honeywill, Unsplash

Sveučilište u Rijeci nakon ovotjedne sjednice Senata objavilo je upisne kvote za svaki od studija u 2020./2022. godinu.

Mjesta za 3.524 novih studenata

Upisivat će se, podjednako kao i prošle godine, ukupno 3.524 novih studenata, od čega njih 2.645 u redovnom statusu i 775 izvanrednih.

Najviše studenata upisuje se na studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, 404. Najviše 340 studenata upisat će Ekonomski, za njih 305 mjesta je na Tehničkom fakultetu, dok su među faksevima koji upisuju najveći broj maturanta još i Pomorski (270), Pravni (248) te Medicinski (232).

Ovom prilikom valja istaknuti kako će se i ove godine na najpopularniji studij među maturantima, logopediju, na Sveučilištu u Rijeci upisivati 30 novih studenata.

Dio studija i ove je godine u mirovanju

Ove godine neće se upisivati novi studenti na studij gluma i mediji na Akademiji primijenjenih umjetnosti, koji je stavljen u mirovanje. Maturanti ove godine ne mogu upisati niti dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij
informatika u slobodnoj kombinaciji sa studijima Filozofskog fakulteta u Rijeci. U mirovanje su stavljeni i stručni studij strojarstvo, stručni studij brodogradnja i stručni studij elektrotehnika na Tehničkom fakultetu. No, za sveučilišni tip tih studija kvote su raspisane.

Iako je bilo očekivano da nastava na novom studiju farmacije u Rijeci krene od jeseni, okviru ovog natječaja Sveučilišta u Rijeci nema kvote za taj dugoočekivani studij. Podsjetimo, odluka o osnivanju studija farmacije donesena je još u ožujku, nakon čega je Sveučilište Ministarstvu obrazovanja moralo dostaviti dokumentaciju i povratno iščekuje dopusnicu.

U nastavku možete detaljno proučiti natječaj za upis studija Sveučilišta u Rijeci, čiji je dio i tablica s brojem upisnih mjesta za svaki od studija. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.42 MB]