Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo neobično priopćenje da se rektor pojavio na poslu

A- A+

Od Sveučilišta u Zagrebu često je vrlo teško dobiti za studente krucijalne informacije, a priopćenja tamošnja služba za odnose s javnošću šalje vrlo rijetko. U tim iznimnim prilikama sadržajem nas često iznenade, pa su tako svojedobno iz vedra neba poslali priopćenje u kojemu brane ministra Barišića, kojeg je saborski Odbor za etiku optužio za plagijat. Ovoga puta na svojim su stranicama objavili neobično priopćenje u kojemu obavještavaju javnost da se rektor Boras pojavio na svom radnom mjestu.

Foto: srednja.hr

Nakon brojnih zavrzlama oko toga gdje će rektor Damir Boras postati redovni profesor kako bi mogao ostati rektor, odluka je pala na Učiteljski fakultet u Petrinji. Kada je postalo izvjesno da mu njegova prvotna matična ustanova, Filozofski fakultet u Zagrebu neće produljiti ugovor i izdati dozvolu za nastavak rada nakon 65. godine, na Učiteljskom u Petrinji pojavio se oglas za redovnog profesora za koji je rektor, sasvim slučajno, imao sve potrebne kompetencije. Upravo je na tom fakultetu i potpisao ugovor o radu, na 20 posto radnog vremena i s radom ondje započeo 15. veljače.

Izdvojeni članak

Neobično priopćenje Sveučilišta u Zagrebu vezano uz ministra Pavu Barišića

Upravo danas, Sveučilište u Zagrebu obradovalo nas je svojim priopćenjem kako je rektor Boras došao na posao. 

– U sklopu radnoga posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, Učiteljski fakultet – Odsjek u Petrinji u ponedjeljak 15. svibnja posjetio je ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Pavo Barišić. U pratnji ministra Odsjek su posjetili državni tajnik doc. dr. sc. Matko Glunčić, savjetnica ministra Jasminka Buljan Culej, načelnica Sektora za kvalitetu visokog obrazovanja, međunarodnu suradnju i europske poslove Ana Tecilazić Goršić te suradnici iz kabineta ministra Katarina Matasić i Sebastian Tončić. Također, posjetu je bio nazočan i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te pročelnik Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov. Ovaj radni posjet uveličao je i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, stoji u priopćenju. 

Radi li se o promjeni komunikacijskih navika, ne znamo, ali se nadamo da će nam Sveučilište u Zagrebu i dalje uljepšavati dane svojim zanimljivim i za studente važnim priopćenjima. Kako je protekao dan na radnom mjestu redovitog profesora i rektora Borasa, možete vidjeti na fotografijama.

Izvor fotografije: www.ufzg.unizg.hr

Izvor fotografije: www.ufzg.unizg.hr

Izvor fotografije: www.ufzg.unizg.hr