Pretraga

Sveučilište u Zagrebu otvorilo natječaj za Erasmus: Donosimo važne informacije

A- A+

Studenti Sveučilišta u Zagrebu, mogu se prijaviti na Erasmus+ razmjenu i otići studirati u inozemstvo. Prijave se šalju online i potrebno ih je poslati do 2. ožujka 2023. godine u podne.

mladi studentice prijateljice društvo

Foto: Priscilla Du Preez, Unsplash

Sveučilište u Zagrebu otvorilo je Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u akademskoj godini 2023./2024. Natječaj se odnosi na studijski boravak studenata zagrebačkog sveučilišta na inozemnim partnerskim ustanovama.

Erasmus+ razmjena može trajati od dva do 12 mjeseci te se može ostvariti u razdoblju od 1. lipnja 2023., pa sve do 30. rujna 2024. godine. Studenti koji sudjeluju na razmjeni, oslobođeni su plaćanja školarine na inozemnim visokoškolskim ustanova te ostaju upisani na fakultetu Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijele razmjene.

Izdvojeni članak
erasmus

Moje Erasmus iskustvo: Ako vam treba samopouzdanja, putovanje u inozemstvo idealno je za vas

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu redoviti studenti koji studiraju na sveučilišnom ili stručnom studiju Sveučilišta u Zagrebu. Izvanredni studenti mogu se prijaviti i ostvariti mobilnost uz uvjet da tijekom mobilnosti pohađaju redoviti studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu. Studenti vojnih studija, mogu se prijaviti uz odobrenje Hrvatskoga vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’.

Studenti će primiti financijski potporu ovisno o zemlji u koju student odlazi.

  • Za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku ili Švedsku, mjesečni iznos potpore iznosi 550 eura
  • Za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će 550 eura
  • Za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 500 eura.

Potrebna je samo jedna prijava

Postoji mogućnost dobivanja i jednokratnog dodatka za zeleno putovanje u iznosu od 50 eura. Sveučilište definira zeleno putovanje kao ono na kojem se veći dio puta koriste prijevozna sredstva s niskom razinom emisija, kao što su autobus, vlak, bicikl ili zajedničko putovanje jednim vozilom. Za određene kategorije studenata, postoji i dodatna financijska potpora.

Prijave potpisane vlastoručnim potpisom se šalju online zaključno do 2. ožujka 2023. godine u podne. Uz prijavu, potrebno je priložiti Europass životopis na hrvatskom jeziku, motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku do 300 riječi, prijepis dosad položenih ispita i ocjena te ostvarenih ECTS bodova ovjeren u referadi, potvrdu o upisanom semestru u trenutku prijave te potvrdu o znanju jezika na kojem se izvodi nastava.

U slučaju višestrukih online prijava, sve će se prijave automatski smatrati odbijenima, bez iznimke. Više detalja moguće je saznati u tekstu kojeg je objavilo Sveučilište u Zagrebu na svojoj stranici, a koje mi prilažemo u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab