Pretraga

Sveučilište u Zagrebu raspisalo novi natječaj za stipendije od 10.000 kuna

A- A+

Sveučilište u Zagrebu ove je godine dodjeljivalo stotinu dodatnih stipendija od 10.000 kuna. Stipendije su se u posebnoj kategoriji dijelile studentima čiji su domovi stradali u potresu. Budući da su u toj kategoriji podijeljene samo 44, Sveučilište je otvorilo novi natječaj kroz koji se dodjeljuje preostalih 56 stipendija.

Foto: srednja.hr

Na temelju ovotjedne odluke senata, Sveučilište u Zagrebu raspisalo je novi natječaj za dodjelu 56 stipendija iz sredstava neiskorištenih stipendija u E kategoriji natječaja koji je bio otvoren do ožujka.

Sada stipendiju mogu dobiti i studenti čiji domovi imaju žutu oznaku

Podsjetimo, u prvom natječaju stipendije su se dodjeljivale studentima čiji je dom dobio crvenu oznaku statičara (neuporabljivo). Novim natječajem koji je sada otvoren stipendiju mogu dobiti i studenti čiji je dom dobio žutu oznaku statičara (privremeno neuporabljivo).

– Stipendije se dodjeljuju redovitim studentima koji u 2020./2021. ak. god. studiraju na preddiplomskim, integriranim preddiplomskim i diplomskim, diplomskim sveučilišnim, preddiplomskim stručnim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a kojima je za stambeni objekt na adresi prijavljenog prebivališta dodijeljena žuta oznaka (‘privremeno neuporabljivo’) od strane ovlaštenih građevinskih stručnjaka. Prijave na Natječaj počinju od 19. svibnja 2021.i traju do (uključivo) 4. lipnja 2021. isključivo dostavom propisane dokumentacije na e-mail: [email protected], piše u natječaju Sveučilišta.

Izdvojeni članak
novac kune

Pogledajte tko je sve nakon prigovora dobio stipendije Sveučilišta u Zagrebu

Tko nema pravo?

Pravo prijave na natječaj nemaju studenti koji studiraju na visokom učilištu koje nije sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, studenti koji nemaju status redovitog studenta, studenti razlikovne godine studija, studenti koji su završili studij do trenutka prijave na natječaj.

Kako piše u natječaju, ako će više od 56 kandidata udovoljavati uvjetima natječaja, studentima viših godina vrednovat će se uspjeh u dosadašnjem studiranju te će prednost imati studenti s boljim uspjehom. Studentima prve godine vrednovat će se broj bodova ostvaren pri rangiranju za upis na studij. Detalje oko toga kako se prijaviti na natječaj možete doznati u dokumentu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [400.18 KB]