Pretraga

Sveučilište u Zagrebu uputilo ispriku zbog greške: Privremena rektorica nije nazočila promociji kadeta

A- A+

Ivana Čuković Bagić, privremena rektorica Sveučilišta obrane i sigurnosti dr. Franjo Tuđman, nije prisustvovala svečanoj promociji kadeta vojnih studija. Sveučilište u Zagrebu pogrešno je u obavijesti na svojoj stranici, koju smo mi prenijeli, navelo tu informaciju. Sada su objavili ispravak te se za nenamjernu pogrešku ispričali privremenoj rektorici.

sveučilište u zagrebu, zgrada rektorat

Foto: srednja.hr

Dana 18. siječnja na portalu smo, prenoseći obavijest sa službenih stranica Sveučilišta u Zagrebu, objavili vijest da se na promociji kadeta vojnih studija pojavila i Ivana Čuković Bagić, privremena rektorica Sveučilišta obrane i sigurnosti dr. Franjo Tuđman, koje gotovo dvije godine nakon što je zakonski osnovano, nije počelo s radom.

To nije bila točna informacija

No, to nije bila točna informacija. Sveučilište u Zagrebu pogrešno je u obavijesti na svojim stranicama navelo da je ceremoniji prisustvovala privremena rektorica. Da se radi o netočnoj informaciji saznali smo kada nam se putem odvjetničkog ureda javila Ivana Čuković Bagić.

Promijenili smo naslov izvorne vijesti i naknadno dodali informaciju s kojom nas je njen odvjetnik upoznao. Kako je u obavijesti na stranicama zagrebačkog sveučilišta još uvijek stajala nepromijenjena obavijest, kontaktirali smo ih te upitali hoće li objaviti ispravak. Njihov odgovor stigao je u petak, u večernjim satima.

Izdvojeni članak
promocija kadeti

Na promociju kadeta nije došla privremena rektorica Sveučilišta obrane koje još nije ni počelo s radom

Sveučilište se ispričalo privremenoj rektorici

Iz rektorata Sveučilišta u Zagrebu rekli su nam kako je došlo do nenamjerne pogreške koju su, nakon informacija s Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman, ispravili u obavijesti te se ispričali privremenoj rektorici Ivani Čuković Bagić.

– Naknadnom obaviješću dobivenom danas, Hrvatsko vojno učilište Dr. Franjo Tuđman informiralo je Sveučilište u Zagrebu o nenazočnosti prof. dr. sc. Ivane Čuković Bagić, privremene rektorice Sveučilišta obrane i sigurnosti na svečanoj promociji polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje. Iako je prof. dr. sc. Ivana Čuković Bagić bila najavljena u programu svečanosti, zbog iznenadne bolesti otkazala je svoj dolazak na HVU, istaknuli su iz rektorata.

Nakon primitka obavijesti s HVU-a, dodaju, uredništvo mrežnih stranica Sveučilišta u Zagrebu u petak je ispravilo tu informaciju u obavijesti o promociji kadeta te su objavili i ispriku zbog ove, kako kažu, nenamjerne pogreške. Privremenoj rektorici uredništvo će poslati, rekli su nam, i mail s isprikom i poveznicom na ispravljenu vijest. U screenshotu ispod možete vidjeti ispravak koji je dodan u originalnu obavijest na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

ispravak dodan u obavijest o promociji kadeta

Ispravak koji je Sveučilišta dodalo u svoju obavijest o promociji kadeta
Foto: Screenshot UNIZG