Pretraga

Svi sadržaji za studente i 248 novih ležajeva: Saznali smo kako će izgledati kampus u Puli i kada se očekuje useljenje u nove paviljone

A- A+

Iz Studentskog centra Pula potvrđeno nam je da je građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa ishodovana. Kapacitet studentskog doma će se utrostručiti, a uz to će se izgraditi i mnogi popratni sadržaji. Useljenje u nove paviljone se očekuje u akademskoj godini 2019./2020.

www.scpu.hr

Prvi studentski dom u Puli otvoren je 2015. godine. Samo 136 kreveta, u ovom studentskom gradu postalo je premalo. Zato su 2016.  Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar Pula, kao projektni partner, prijavili projekt “Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula”.

Izdvojeni članak

Pula se pretvara u pravi sveučilišni grad: Trostruko povećavaju kapacitet studentskog doma

Iz SC-a Pula potvrđeno nam je da je građevinska dozvola ishodovana, a sada slijede: dovršetak izvedbenog projekta s troškovnicima, izvođenje arheoloških radova, objava natječaja za izvođača radova i njegov odabir. Radovi započinju nakon dovršetka postupka odabira izvođača.

Pula će tako dobiti novih 248 ležajeva u studentskom domu. Ukupni kapacitet Studentskog kompleksa će porasti na 392 ležajeva, od čega će ih 194 biti u „Paviljonu 2“ i 54 ležaja u „Paviljonu 3“. Osim soba, novi paviljoni bit će opremljeni i dodatnim sadržajem. Bit će tu čajne kuhinje, učionice sa računalima, praonica, fitness sala, prostor za druženje, spremište za bicikle i manji restoran.

– Studenti dobivaju „malo studentsko naselje“ ili mini kampus s tri objekta za smještaj: Paviljon 1, Paviljon 2 i Paviljon 3, objektom Studentskog restorana, višefunkcionalnim trgom (amfiteatar), šetnicom s dvije terase restorana, kažu iz SC Pula.

Useljenje u nove paviljone je planirano za početak akademske godine 2019./20.