Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Sava – spora linija

U menzu Studentskog doma Stjepan Radić stigli smo na sami početak večere te napokon dočekali topli obrok. Ispred nas je bilo četrdesetak ljudi, ali su svi dosta dobro uhodani te smo dosta brzo došli na red. Isplatilo se malo pričekati jer se još uvijek moglo birati između svih ponuđenih jela s menija. Studenti su uglavnom zadovoljni uslugom, ali smatraju da bi ona svejedno mogla biti malo jeftinija.

Nakon hladnog obroka u Cvjetnom domu, ovoga smo puta odlučili doći na početak večere na Savi kako bismo mogli birati između svih ponuđenih jela. Dočekala nas je hrana vrlo primamljivog izgleda pa se nije bilo lako odlučiti.

Top lista zagrebačkih menzi: Cvjetno naselje

Hrana topla i ukusna

Izabrali smo liniju 1 jer je tamo bilo više mjesta za sjedenje. Između paniranog oslića i pohanih tikvica izabrali smo drugi meni zbog pirea i špinata, dok je uz ribu dolazila samo krumpir salata.

Studenti su još u ponudi imali juneći i svinjeći odrezak, pohanu svinjetinu, piletinu, mlijeko, banane, jabuke i puding od vanilije. Na kraju linije u ponudi je bila zelena salata te kruh.

U obroku koje smo mi izabrali tikvice su izgledom bile vrlo privlačne te je cjelokupni obrok bio vrlo ukusan. Pire krumpir je bio pomalo tvrd, špinat vodenast, no sve zajedno je bilo jestivo i toplo pa smo bili zadovoljni.

Hrana: 7/10

Cinik u ofsajdu: Nema menze na FFZG-u – jedite u pekari i štedite državni novac


Unatoč gužvi brzo se dolazi na red

U menzu smo stigli u 17 i 30 te se već stvorio red od četrdesetak ljudi, ali su studenti na Savi navikli i na duže redove, koji se ipak dosta brzo miču.

Menza na Savi vrlo je popularna jer je hrana uglavnom korektna, a i u okolici stanuje nekoliko tisuća studenata tako da su česte velike gužve. Stoga ako stignete na kraj radnog vremena i tu će vam se dogoditi da ćete imati oskudan izbor.

Stolovi su bili već uglavnom popunjeni, a potpuno je prazan bio prvi stol do blagajne koji se vjerojatno izbjegava jer se pored njega često stvori red za ostavljanje ostataka hrane.

Gužva: 5/10

Top lista zagrebačkih menzi: Bologna – PMF

Prosječan ambijent

Linija 1 je veća prostorija menze na Savi te je dovoljno prostrana i može primiti veliki broj studenata koji svakodnevno dolaze tamo jesti. Osim stolova i stolica koje su iste u skoro svim menzama, ova se ne razlikuje niti po drugim stvarima.

Odmah po ulasku u oko upada ružna metalna ograda koja služi za formiranje reda i dijeljenje prostorije. Takve ograde kvare ugođaj i na drugim mjestima, a ovdje pomalo smetaju i ružno obojeni zidovi. Cijelu situaciju popravlja par biljaka bez kojih bi prostor izgledao potpuno bezlično.

Ambijent: 5/10

Bez zamjerki na čistoću

Pladnjevi, pribor za jelo i sama linija su bili vrlo čisti te za razliku od prošle godine kada su naši novinari primijetili puno ostataka hrane po podu i stolovima, ovoga puta nije bilo tih ružnih prizora. Ipak, važno je istaknuti kako su menze uvijek čišće na početku radnog vremena.

Čistoća: 8/10

Dodataka u izobilju

U samom srcu Save nalazi se slastičarnica, na čijem krovu/terasi u toplije vrijeme studenti uživaju u slasticama. Također se u sklopu menze nalazi i linija 2, ambulanta, kino dvorana i dvorana za plesanje. Unutar linije 1 uredan je i prostran toalet, tako da je ova menza dobila maksimalan broj bodova kada su dodaci u pitanju.

Dodaci: 3/3

Top lista zagrebačkih menzi: Akademija likovnih umjetnosti

Zna biti loše pred kraj radnog vremena

Ovoga puta je bilo posebno teško pronaći sugovornike iz čega se da zaključiti da je većina bila sita i bez pritužbi. Studente koje smo uspjeli zadržati na izlazu uglavnom su bili zadovoljni hranom koju su jeli te su cijelu uslugu ocijenili s ocjenom sedam.

– Hrana je uglavnom dobra kada dođete na vrijeme. Pred kraj radnog vremena nemaš baš izbora i jela su hladna, izjavio je Juraj. Martina, osim što je bila zadovoljna okusom i izgledom hrane, istaknula je česte gužve i pomalo previsoku cijenu ponuđenih jela zbog čega je i njena ocjena bila sedam.

Studentske ocjene: 14/20

Izjednačena s menzom na Medicini

Zbrojem naših i studentskih ocjena dobili smo ukupno 42 boda, čime se spora linija na Savi izjednačila s restoranom na Medicini. Hrana je ukusna, no gužva je česta i velika. Menza je na ruku studentima KIF-a, ali i stanarima tri najveća zagrebačka doma. Ipak, nije blizu centra grada, SC-a, pa samim tim ni brojnih drugih fakulteta.

Ukupna ocjena: 42/63

Top lista zagrebačkih menzi: Sava – spora linija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap