Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Bologna – PMF

Na ručak u menzu PMF-a krenuli smo malim, simpatičnim autobusom s Kvaternikovog trga. Da nismo zakasnili na prvi, do gore bi nam trebalo nešto manje od dvadeset minuta. Vožnja nas nije previše umorila, ali ne bih nikome preporučio da ide biciklom, tako da je do tamo još moguće dugim pješačenjem, a oni koji su jako gladni neka zovu taksi. Hrana je bila jestiva, osoblje ljubazno i čistoća prolazna.

Menza na PMF-u prilično je nepristupačna te se do nje može doći jedino autobusima s Kaptola i Kvaternikovog trga. Hrana je bila jestiva, osoblje vrlo ljubazno, a čistoća prolazna. Sve zajedno se zasluženo probila na četvrto mjesto naše ljestvice.

Top liste zagrebačkih menzi: Kampus Borongaj

Do menze na PMF-u voze autobusi s Kvaternikovog trga i Kaptola. Vožnja od Katedrale skoro je duplo brža i traje oko deset minuta. Zbog velikog nagiba ne bih vam preporučio da se odlučite ići biciklom, tako da je još jedino moguće se hrabro odlučiti na duže pješačenje, a oni koji su jako gladni neka naruče taksi.

Prosječan izgled i zagušljiv zrak

Drveni stolovi i stolice isti su kao i u većini kantina u Zagrebu. Mjesta je, kada nema gužve, dovoljno za manevriranje s tacnama te zbog velikih prozora ima dovoljno svijetla čak i po oblačnom vremenu. Problem je miris hrane koji se širi iz kuhinje pa kada se vraćate u grad ljudi znaju da ste bili na ručku.

Ambijent: 6/10

Bez čekanja pri kraju radnog vremena

Top lista zagrebačkih menzi: Superfaks

Zbog udaljenosti od većine ostalih fakulteta gužve mogu nastati jedino kada se poklope pauze nekoliko kolegija PMF-a pa taman uletite među gladne matematičare.

Kolega i ja došli smo malo prije 15 sati te smo hranu dobili odmah, a slobodna su bila samo dva stola te nam se učinilo kako smo taman izbjegli gužvu.

– Kada imamo vremena uvijek dođemo ovdje jer je rijetko kada velika gužva, a i hrana je bolja nego li u našoj menzi, potvrdila su nam dva studenta s ekonomije.

Gužva: 7/10

Hrana i izbor jedva prolazni

Mogli smo birati samo između mesnog i ribljeg menija, dok su nam vegetarijanski pojeli pmfovci. Kolega i ja odabrali smo pljeskavicu s restanim krumpirom, varivo od graška te pastrvu s kukuruzom i graškom iz vrećice.

Svakako bolji dio je bio riblji obrok kod kojeg je jedina zamjerka prilično bezukusan i plastičan prilog dok je pastrva bila sasvim jestiva. Što se tiče drugog dijela obroka jedino je prolaznu ocjenu zaslužilo gore spomenuto varivo. Pljeskavica iako topla bila je prilično drvenasta, a restani krumpir neslan i hladan.

Usprkos zamjerkama moramo istaknuti kako je Bologna jedna od menzi s najboljom ponudom slatkiša te studenti mogu birati između nekoliko vrsta čokoladica, kompota od višanja, jabuka i banana.

Hrana: 6/10

Uglavnom čisto

Top lista zagrebačkih menzi: Medicinski fakultet

Odmah na ulasku zamijetili smo ostatke hrane po stolovima i podu koji su ostali nakon popodnevne navale. Studenti su zaduženi za skupljanje svojih ostataka hrane, a problem u čistoći očito je nastao zbog manje revnih i spretnih studenata na što osoblje, čini se, nije stiglo reagirati.

Pladnjevi za hranu bili su čisti i suhi te nismo primijetili bilo kakvu prljavštinu na liniji i priboru za jelo.

Čistoća: 7/10

Veliki izbor čokoladnih užitaka

Na kraju linije za hranu dočekao nas je, baš kao i prošle godine, veliki izbor mliječnih proizvoda. Osim popularnih ‘čokoladica’ mogli smo popiti i jeftinu kavu za koju je potrebno samo predočiti X-icu, što je svakako važno za studente umorne od učenja i predavanja.

Dodaci: 2/3

Top lista zagrebačkih menzi: Akademija likovnih umjetnosti

Studenti podijeljeni

U studentskoj anketi smo naišli na prilično različite ocjene. Studentica Ivana je bila jako zadovoljna uslugom na PMF-u, jer je, kaže, uvijek sve svježe kuhano i ukusno, a osoblje ljubazno. Stoga je ovoj menzi dala ocjenu 9.

Njena kolegica Anita nije dijelila sličan stav. Naime, ona ističe kako je čest slučaj da su u udarnim terminima gužve česte, a hrana joj nije dovoljno ukusna. Upravo zbog toga ovoj menzi nije mogla dati ocjenu višu od prilično slabe šestice.

Studentska ocjena: 15/20

Bologna se probila na četvrto mjesto

Kad se sagledaju pozitivne i negativne strane menza na PMF-u ne spada u sam vrh, ali je zasigurno bolja od sivog prosjeka restorana u kojima jedu zagrebački studenti. U odnosu na prošlu godinu Bologna je ostvarila nešto bolji plasman no valja istaknuti kako nisu sve menze ocijenjene te poredak nije konačan. Ukratko, nije loše, ali može još dosta bolje.

Ukupna ocjena: 43/63

Top lista zagrebačkih menzi: Bologna – PMF
Share via
Copy link
Powered by Social Snap