Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Cvjetno naselje

Menza na Cvjetnom naselju vrlo je dobro povezana s gradom. Do nje voze tramvaji, autobus, a do iste je vrlo lako doći i biciklom. Hrana u menzi bila je hladna i neukusna, ali je zato vrlo rijetka gužva te za one jako gladne to možda nije ni loš kompromis. Tanjuri, pladnjevi i pribor za jelo bili su čisti, a rijetki su bili i ostaci hrane na stolovima i podu. Veliki plus menzi je i slastičarnica koja nudi vrlo ukusne i jeftine torte, kolače, kavu i sladoled.

Do menze na Cvjetnom naselju voze čak četiri tramvajske i jedna autobusna linija, a relativno je pogodan teren i za bicikliste. U njoj je vrlo rijetka gužva, ali je hrana prilično bezukusna pa je prihvatljiva za one koji su gladni i ne baš jako izbirljivi. Slastičarnica u sklopu doma nudi jako ukusne torte i sladoled, simpatičnog je izgleda te je osoblje vrlo ljubazno.

U menzi se može jesti doručak od sedam do 10 , ručak od 12 do 15 i večera od 17 i 30 do 21 sat.

Top lista zagrebačkih menzi: Bologna – PMF

Neukusna i hladna hrana

Na ‘popularnijoj’ liniji se za glavno jelo nudila tjestenina s mesom, a na onoj bez gužve prženi oslić. U meniju je bila i juha od rajčice, grah salata, salata zelje, jabuka i kruh. U ponudi je bio i soja steak sa zelenom salatom i rižom s rajčicom.

Oslić je bio hladan i prilično lošeg izgleda te je porcija bila mala. Najukusnija je bila salata, a grah nas je spasio da ne ostanemo gladni.

Hrana: 5/10

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Cvjetno naselje

Bez gužve i u vrijeme ručka

Na ručak smo stigli dvadeset minuta prije dva kada je na drugoj liniji čak i postojao manji red. Stoga smo se odlučili za prvu liniju gdje smo odmah dobili hranu. Bilo je dosta praznih stolova pa smo imali širok izbor mjesto koje bi nam najviše odgovaralo za uživanje u obroku.

Jedini fakultet u blizini je Filozofski, ali studenti s tog faksa češće jedu na FER-u tako da su ovdje gosti uglavnom iz Cvjetnog doma, a hrane i prostora je dovoljno za sve gladne posjetitelje ovog naselja.

Gužva: 8/10

Top lista zagrebačkih menzi: FSB

Prostrane blagovaone

Stolova za jesti ima dovoljno s obzirom na broj korisnika. Postoje dvije prostrane prostorije ispunjene klasičnim interijerom, a izgled pomalo odskače zbog zanimljivo naslikanih zidova koji remete monotoniju.

Zbog velikih prozora ima dovoljno prirodnog svijetla te je prostor općenito ugodan za ručanje.

Ambijent: 6/10

Cvjetno slovi kao najmirniji dom, ali tamošnji bi studenti rado dodali nešto bučnih sadržaja

Uglavnom čisto

Menza je bila uglavnom čista te nismo primijetili ostatke hrane ili prljavštine na priboru za jelo ili pladnjevima. Iako, kao i u drugim menzama, studenti sami nose svoje pladnjeve na pranje, ovdje kao da su pažljiviji pa ne ostavljaju za sobom nered po stolovima.

Za razliku od prošle godine kada je toaletni papir bio po cijelom WC-u, ovoga je puta čak i tamo bilo korektno.

Čistoća: 8/10

Uvođenjem novog Pravilnika došlo do promjena: Evo koji studenti jedu najviše u menzama

Odlična slastičarnica

Dodaci na standardnim linijama vrlo su oskudni, a slaba je i ponuda voćem i čokoladama. Ipak, važno je pohvaliti postojanje slavina za vodu unutar blagovaona pa ako ne želite piti sokove ili kupovati vodu možete se besplatno napojiti.

U sklopu doma postoji i slastičarnica koja nudi jeftine i vrlo ukusne torte, kolače, kavu i sladoled. Osim odlične ponude lijepo je uređena, ali ima samo deset stolova pa vam se lako može dogoditi da ćete u slasticama uživati vani na klupicama. Nedostatak je i plastičan pribor za jelo koji vas može izbaciti iz fokusa.

Dodaci: 2/3

Kuharica iz menze na Cvjetnom rasturila na kulinarskom natjecanju

Studenti nezadovoljni hranom

Studenti koje smo zatekli u dvorištu uglavnom nisu zadovoljni izborom i okusom hrane. – Hrana je bezveznog okusa i loše izgleda. Tak si ja doma mogu napraviti, ali zbog toga vjerojatno nema gužve, izjavio je Ivan koji je menzi dao ocjenu šest.

Osim Ivana koji je nezadovoljan ponudom, izgledom i okusom hrane, studentica Agnieszka istaknula je kako hrana zna biti nedovoljno kuhana i vrlo često hladna, ali je dodala kako je oduševljena jeftinim i ukusnim tortama iz slastičarnice. Također je studentski restoran u Cvjetnom naselju ocijenila sa šest.

Studentska ocjena: 12/20

Top lista zagrebačkih menzi: Odeon na Građevinskom fakultetu

Solidno šesto mjesto

Ukupno gledajući menza na Cvjetnom se sa 41 bodom smjestilana solidno šesto mjesto između restorana na Medicini i spore linije u SC-u. Kao što smo već naveli, rijetkost je da se stvori gužva, slastičarna je veliki plus, a lokacija je pogodna za veliki broj studenata.

Uz stanare studentskom doma u sklopu kojeg je i menza, u istoj se hrane i studenti sa Šare i dijelom sa Save. No, negativne stvari su hladni i ne pretjerano raznoliki obroci, što su nam potvrdili i sami studenti koji se češće hrane na ovoj lokaciji.

Ukupno: 41/63

Top lista zagrebačkih menzi: Cvjetno naselje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap