Pretraga

Trgovanje vrijednosnim papirima: Studenti u borbi za 25 tisuća kuna

A- A+

Počinje University Trading Tournament, studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Jedino natjecanje za studente ove vrste traje od 3. travnja do 13. svibnja, a natjecatelji imaju priliku osvojiti brojne nagrade, za koje je osiguran fond veći od 25 tisuća kuna.

Financijski klub

University Trading Tournament jedino je studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Od 3. travnja do 13. svibnja natjecatelji imaju priliku osvojiti brojne nagrade, za koje je osiguran fond veći od 25 tisuća kuna. Projekt traje od 2015. godine, kada ga je pokrenula studentska udruga Financijski klub, koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s partnerima Admiral Marketsom, Positive Equityjem i Zagrebačkom burzom.

Ako vas je privlačio život Leonarda DiCaprija u filmu Vuk s Wall Streeta, ovo je odlično vrijeme da se okušate u poslovnom svijetu i priključite se ostalim natjecateljima University Trading Tournamenta. Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi kojoj se pristupa putem računala ili mobilne aplikacije. Prijavom na natjecanje, sudionici dobivaju sve upute za otvaranje računa na virtualnoj burzi te sami odlučuju tijekom radnih dana burze kada i odakle žele trgovati, što znači da se možete uključiti u natjecanje iz udobnosti vlastitog doma. 

Natjecanje traje šest tjedana, odnosno dva tjedna po tri runde. U svakoj rundi natjecatelji imaju na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara i potpunu slobodu što se tiče ulaganja u različite instrumente. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova prve, druge i treće runde, odnosno onaj tko ima najveći završni rezultat.