Pretraga

[FOTO] Studentima dali budžet od 350 kuna da ukrase bor: Ovo drvce proglašeno je najboljim

A- A+

Bliži se jedno od mnogima najdražih doba u godini – božićni blagdani. Tom prigodom ukrašavaju se domovi, uredi, kafići, trgovine, učionice, ali i studentski domovi. Studentski centar Split ove je godine odlučio malo ‘začiniti’ taj proces. Pa su organizirali natjecanje u ukrašavanju božićnog drvca u splitskim studentskim domovima. Pobijedile su studentice koje su svoje stablo odlučile učiniti pravim studentskim božićnim drvcem, a dobivenu nagradu poklanjanju u dobrotvorne svrhe.

Pobjedničko božićno drvce splitskih studentica|foto: SC Split

Devet ekipa koje stanuju u studentskim domovima u Splitu odmjerilo je svoju kreativnost na natjecanju u ukrašavanju božićnih drvca. Kako je priopćeno iz SC-a Split, pobjedu je odnijela ekipa s prvog kata Studentskog doma Bruno Bušić sastavljena od osam  studentica: Karla Kokić, Jelena Ležaja, Ana-Nikol Šprlje, Ana Ilić, Ana Tomić, Lucija Krstičević, Antonia Franić i Andrea Barić.

Studenti su imali budžet od 350 kuna

Uoči natjecanja SC je svakoj ekipi omogućio božićno drvce i set lampica. Studentima su dali budžet od 350 kuna koje su morali potrošiti na uređenje drvca. Samo ukrasi kupljeni tim novcem su mogli završiti na drvcu. nakon što su studenti ukrasili drvce, fotografije su postavljene na društvene mreže, a dalje su korisnici društvenih mreža reakcijama ocjenjivali sva drvca. Pobjedničko drvce sakupilo je preko 1.300 lajkova na Facebooku i komentara na Instagramu.

Izdvojeni članak

[FOTO] Krenula je božićna čarolija, otvoren najveći Advent za studente: Nastupit će i poznata lica

Nagrada odlazi u humanitarne svrhe

– Ovo drvce je posebno zato što ovdje imamo fotografije ljudi iz doma koje prikaz svakodnevni život studenata, to je bila naša glavna zamisao. Imamo i fotografije teta iz menze da još više uljepšaju ovaj bor, rekla je studentica Lucija dok je njena timska kolegica rekla kako je najteže bilo da se osam djevojka dogovori i prihvati ovu ideju.

Nagrada je bon 900 kuna za trgovački lanac Tommy, a studentice su je odlučile iskoristiti na najbolji mogući način.

– Kupit ćemo potrepštine za one kojima je to najviše potrebno. Nismo još odlučile koju udrugu želimo kontaktirati, ali svakako će nagrada ići u te svrhe, rekla na Ana-Nikol.

U galeriji u nastavku, osim pobjedničkog možete vidjeti i božićna drvca ostalih natjecatelja.