Pretraga

U blizini doma osvanulo vježbalište, studenti od sada mogu besplatno vježbati na svježem zraku

A- A+

Splitski studenti dočekali su novu sportsku poslasticu – otvoreno vježbalište u blizini studentskog doma Bruno Bušić na Spinutu. Ovo multifunkcionalno područje postalo je hit među studentima, zahvaljujući višenamjenskim spravama i atmosferi za zajedničko vježbanje. Sa zimom koja donosi neobično sunčane dane, teretane su zamijenjene svježim zrakom i street workout parkom, što studentima pruža idealne uvjete za aktivnosti na otvorenom.

foto: SC Split

Život na splitskom sveučilištu postaje sve uzbudljiviji, a okoliš studentskog doma Bruno Bušić na Spinutu upravo je postao još atraktivniji za splitske studente. Za one koji su u potrazi za novim načinom rekreacije, dobra vijest stiže u obliku multifunkcionalnog otvorenog vježbališta, smještenog u neposrednoj blizini doma.

Osim već prisutnih košarkaških terena i stolova za stolni tenis, novi street workout park postaje omiljeno mjesto za aktivnosti na otvorenom među studentima. Sprave su višenamjenske, prilagođene za različite vježbe, što omogućuje studentima da se zabave i ostanu u formi istovremeno.

Izdvojeni članak

Veliko sveučilište gradi sportske terene, žele uvesti izborne predmete iz vježbanja i očuvanja zdravlja

Iz Studentskog centra u Splitu ističu kako je ova inicijativa samo nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu, što svjedoči o predanosti u poticanju zdravog načina života među mladima. Tri teretane, sportska dvorana, besplatni bicikli i ostali vanjski sportski tereni već su postali dio studentske svakodnevice, a dodavanje street workout parka samo potvrđuje predanost ovom trendu.

Zima ove godine donosi neobično tople i sunčane dane, što dodatno potiče studente da iskoriste prednosti ovog novog prostora za vježbanje. Umjesto klasičnih treninga u zatvorenoj teretani, studenti se sve češće okupljaju na street workout parku, uživajući u čistom marjanskom zraku i vitaminu D dok se zabavljaju i vježbaju s ekipom.