Pretraga

U čast prerano preminulom kolegi, na PMF-u nagradili dvije izvrsne nastavnice matematike

A- A+

Matematički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu dodijelio je nagradu dvjema nastavnicama matematike koje su se posebno istaknule u radu s učenicima i studentima. Sanja Stilinović predaje matematiku u osnovnoj školi, a Jagoda Krajina u srednjoj. Nagrada se dodjeljuje u čast prerano preminulom matematičaru s PMF-a, Stipi Vidaku.

Planinić_ Krajina_ Stilinović

Nastavnice Jagoda Krajina i Sanja Stilinović dobitnice su nagrade ‘Stipe Vidak’ | foto: PMF Zagreb

S Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu priopćeno je kako je tamošnji Matematički odsjek dodijelio nagrade za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima ‘Stipe Vidak’. Njene dobitnice za 2023. godinu su Sanja Stilinović, učiteljica matematike u Osnovnoj školi Augusta Šenoe u Zagrebu i Jagoda Krajina, nastavnica matematike u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu.

Nagrada dodijeljena u čast prerano preminulom matematičaru Stipi Vidaku

Kako navode s PMF-a, nagradu dodjeljuje Matematički odsjek PMF-a u spomen na prerano preminulog kolegu i matematičkog entuzijasta Stipu Vidaka. U opisu nagrade stoji da se u dvogodišnjem ciklusu nagrađuju nastavnici matematike i informatike u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba, odnosno nastavnici i suradnici uključeni u nastavu na Matematičkom odsjeku. Uz profesore i asistente, u radu povjerenstva za dodjelu nagrade ‘Stipe Vidak’ sudjeluju i studenti Matematičkog odsjeka.

– Pred brojnim okupljenim učenicima i nastavnicima te studentima i akademskim osobljem PMF-a, nagradu su laureatkinjama uručili dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Mirko Planinić i pročelnik Matematičkog odsjeka Luka Grubišić, obojica istaknuvši predanost Fakulteta mijenjanju društva znanjem, unapređenju obrazovnog procesa na svim razinama obrazovanja, povezivanju i suradnji sa sustavom osnovnog i srednjeg obrazovanja te isticanju izvrsnih pojedinaca u svim obrazovnim zajednicama, čemu pridonosi i ova nagrada. Zahvaljujući na nagradi, dobitnice su naglasile veliki ponos što su njihovi učenici, radni kolektivi, Matematički odsjek i PMF prepoznali kvalitetu njihovog rada te da će im ova nagrada biti veliki poticaj za njegovo daljnje unapređenje, stoji u priopćenju PMF-a.

Izdvojeni članak

Kakav potez: Udovica uglednog fizičara zagrebačkom faksu poklonila dvije skupe nekretnine

Maturanti došli podržati nastavnicu

Opisuju i dirljiv dio ceremonije bilo obraćanje učenika 4.B razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića koji su osobno došli podržati svoju profesoricu i razrednicu Jagodu Krajinu. Zahvalili su na velikoj stručnoj i ljudskoj podršci koju im je pružala tijekom četiri godine njihova srednjoškolskog obrazovanja. Dodjela završila predavanjem nagrađene nastavnice Sanje Stilinović pod naslovom ‘PISA zadatci: osvrt Stručne radne skupine na rezultate hrvatskih učenika u matematičkoj pismenosti istraživanja PISA 2022’.

– Uz refleksiju na trend stagnacije postignuća velikog postotka naših učenika na niskim razinama PISA skale, pokazala je vlastite primjere mogućnosti unapređenja nastave matematike u osnovnoj školi zadacima sličnima onima na ovom istraživanju, osobito onima koji uključuju aktualnu temu učeničke financijske pismenosti. Samo predavanje održano je u sklopu Stručno-metodičkih večeri Hrvatskog matematičkog društva, navode s PMF-a.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab