Pretraga

U Zagrebu se otvara prva Visoka škola za komunikacije u cijeloj regiji

A- A+

U Zagrebu se otvara Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment koja je ujedno prvi takav studij u Hrvatskoj i regiji. Naime, na našim područjima postoji određeni broj državnih fakulteta i privatnih visokih škola koje izvode srodne programe, ali će se iduće akademske godine studenti moći upisati na prvu visoku školu koja će izvoditi cjeloviti program na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Upisi na Edward Bernays počinju u srpnju, a nastava u studenom ove godine.

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment je prva visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj i regiji koja će izvoditi cjeloviti program na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Spomenuta visoka škola kreće s radom već u srpnju te će Zagreb postati prvi grad regije u kojem će studenti moći upisati objedinjenu preddiplomsku (3 godine) i diplomsku (2 godine) razinu obrazovanja iz komunikacija i odnosa s javnošću.

Izdvojeni članak

Novi smjer u srednjim školama spaja čak tri profesije u jednu

Prvi fakultet ovog tipa u regiji

U Hrvatskoj naime postoji nekoliko državnih fakulteta kao i privatnih visokih škola koje izvode srodne programe, no ne i cjelovit studij koji se bavi spomenutim područjem naobrazbe. Upisi na novu Visoku školu započinju već u srpnju, a nastava kreće u studenom ove godine.

Visokoobrazovna institucija nalazi se na adresi Ratkajev prilaz 8, a nosit će ime Edwarda Bernaysa, američkog pionira odnosa s javnošću te autora prve knjige i udžbenika o odnosima s javnošću na svijetu. Bernays je ujedno i nositelj prve sveučilišne katedre posvećene odnosima s javnošću na Sveučilištu New York daleke 1923. godine.

Osnivanje Visoke škole poduprla je i obitelj Edwarda Bernaysa pa će tako njegova kćer Anne Bernays, inače profesorica na Sveučilištu Harvard biti počasna predsjednica Akademskog savjeta Bernaysa te sudjelovati u izvođenju nastave.

Izdvojeni članak

Otvara se novi studij multimedijskog računarstva

Prilagođeni stvarnim tržišnim potrebama odnosa s javnošću

Bernays će prvi fakultet na regionalnom tržištu koji će potpuno integrirati komunikacijske studije i do zadnjeg ih detalja prilagođavati stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je potvrda obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.

Prvi dekan Bernaysa bit će imenovan Damir Jugo, poznati hrvatski stručnjak za odnose s javnošću koji je proteklih 10-tak godina radio u jednoj od vodećih hrvatskih agencija za odnose s javnošću Millenium Promocija. Također je bio angažiran i kao predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Veleučilištu VERN’ i brojnim drugim visokoobrazovnim institucijama.