Pretraga

Upravo je pomaknuta rang-lista dobitnika STEM stipendije: Rok za prihvaćanje vrlo je kratak

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. studenog rang-liste dobitnika državne STEM stipendije. Stipendiju je prihvatilo 2.630 studenata, a Ministarstvo ih dodjeljuje 3.400, zbog čega je po prvi puta pomaknuta rang-lista dobitnika.

Foto: Srednja.hr

 

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upravo su izvijestili kako su po prvi puta ove godine pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija. Nove liste dobitnika dostupne su na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak
stipendije

Neki imaju pravo na obje: Doznajte možete li istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju

Studenti se u sustav prijavljuju svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do utorka, 4. prosinca 2018. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvati uvjete stipendiranja te da upiše isključivo svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, poručuju iz Ministarstva.

Inače, ove godine dodjeljuje se 3.400 STEM stipendija. Stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno, odnosno 10.800 kuna godišnje, a isplaćuje se u devet mjesečnih rata. Iz Ministarstva su već prethodno javili studentima kako isplata kreće u prosincu, kada će studentima biti isplaćene prve tri rate stipendije.