Pretraga

Važna obavijest: Po dugi puta pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije u iznosu od 10.800 kuna

A- A+

Po prvi puta Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove akademske godine dodjeljuje 3.400 STEM stipendija. Kako se dio studenata koji studiraju na nekom od tih područja natjecao i dobio državnu socio-ekonomsku stipendiju, od STEM stipendije takvi su studenti odustali. Upravo zbog toga, rang-lista dobitnika STEM stipendije danas je pomaknuta po drugi puta od privremenih rezultata natječaja.

Foto: Srednja.hr

– Drage studentice i dragi studenti, obavještavamo Vas kako su se danas pomaknule rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Rang-liste objavljene su na sljedećoj poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Putem Vaše jedinstvene identifikacijske oznake možete provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora najkasnije do 22. siječnja do 12:00 h označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, poručuju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodaju iz MZO-a, ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu STEM stipendiju, koja iznosi 1.200 kuna.

Napomenimo za kraj, STEM stipendiju nije moguće primati uz državnu socio-ekonomsku stipendiju, o čemu više možete pročitati na ovoj poveznici.