Pretraga

Veleučilište iz Zagreba dobilo ‘svoj’ tramvaj, dekan studentima: Neka vas krasi patriotizam i optimizam

A- A+

Još u 2018. Sveučilište u Zagrebu odlučilo je Zagrepčane obavijestiti o svom 35. rođendanu obljepljivanjem jednog od tramvaja reklamom. Sličan potez sada stiže i sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, koje ove godine slavi 55. obljetnicu. Dekan je poručio kako se time želi ‘povećati vidljivost’ veleučilišta, a studentima je, između ostaloga poručio da ih krasi ‘patriotizam i optimizam’ jer tako najbolje mogu ‘pridonijeti napretku našeg društva i najljepše nam Domovine’.

Foto: Facebook, ZVU

Ako ste kojim slučajem u Zagrebu i danas ste se vozili linijom broj 14, možda ste primijetili da je jedan od niskopodnih tramvaja poprimio novo ruho. Uz kombinaciju tamnije plave i bijele boje, na tramvaju je moguće vidjeti logo Zdravstvenog veleučilišta uz poruku kako ono slavi 55. rođendan. Ovo je jedan od načina promoviranja ZVU-a, piše u poruci dekan Krešimir Rotim.

– Danas je ulicama našega grada počeo prometovati tramvaj ukrašen logotipom i bojama ZVU-a. Naime, ove godine slavimo obljetnicu 55 godišnjice utemeljenja i rada našeg fakulteta. Ovom simboličkom gestom željeli smo povećati vidljivost našega veleučilišta kao najstarije i najznačajnije visokoškolske ustanove ovoga tipa u RH. Neka naši sugrađani vide da smo tu, da smo snažni i da mogu računati na nas, poručio je Rotim.

‘Nisu nas zaustavili ni koronavirus ni potres’

Naglašava i kako će Veleučilište iz ove koronakrize izaći još jače te se dotaknuo važnosti zdravstvenih radnika u njoj. Zahvalio se i vodstvu Grada Zagreba.

– Nisu nas zaustavili ni koronavirus ni potres, online nastava ide kontinuirano, zgrade i prostori ZVU-a se uređuju i iz ove krize bez presedana izaći ćemo jači. U ova izazovna vremena, suočeni s globalnom prijetnjom pandemije koja je zaustavila Svijet i zaprijetila cijelom čovječanstvu, značaj i utjecaj zdravstvenih profesija je veći nego ikada. Ponosni smo na naše kolege i studente volontere koji svakodnevno riskiraju svoje zdravlje kako bi pomogli svome narodu. Postoje vremena kada treba nakratko stati i reci hvala svim vrijednim i požrtvovnim zdravstvenim radnicima na koje naša Domovina i nas Grad imaju biti ponosni. U ime studenata, zaposlenika i nastavnika zahvaljujem Gradu Zagrebu i ljudima koji ga vode, što su spremno podržali ovu inicijativu i time uputili poruku ljubavi i poštovanja medicinskim sestrama, fizioterapeutima, inženjerima medicinsko laboratorijske dijagnostike, radiološke tehnologije, sanitarstva i radnim terapeutima, piše u Rotimovoj poruci.

Izdvojeni članak

[FOTO] Jeste li se već provozali njime? Sveučilište u Zagrebu dobilo je svoj tramvaj

‘Zajedništvo, tolerancija, patriotizam i optimizam’

Iako domoljublje ne mora nužno doprinositi napretku države (naprotiv, mnogi primjeri u Hrvatskoj pokazuju suprotno) dekan je studentima zaželio da ih u budućnosti, uz slogu toleranciju i zajedništvo, krase patriotizam i optimizam. Zato što, navodi, ‘tako najbolje možemo pridonijeti napretku našeg društva i najljepše nam Domovine’.

– Zahvaljujem svim našim studentima, zaposlenicima i nastavnicima na svim naporima da u ovom ‘novom nenormalnom’ ostanemo normalni i nastavimo učiti, živjeti i raditi najbolje što znamo. Neka vas i u budućnosti krase sloga, zajedništvo, tolerancija, ljubav prema bližnjem, patriotizam i optimizam jer tako najbolje možemo pridonijeti napretku našeg društva i najljepše nam Domovine. I naposljetku imajte uvijek na umu da je znanje vaša putovnica za budućnost. Želim vam svima Sretan Uskrs, zdravlja i svakog blagoslova, poručio je Rotim.