Pretraga

Veliki grad dodjeljuje dodatne potpore studentima koji idu na Erasmus, evo kako se prijaviti

A- A+

Splitskim studentima koji su ostvarili pravo na razmjenu putem Erasmusa Grad Split nudi dodatnu potporu za pokrivanje troška putovanja. Potpora se dodjeljuje u maksimalnom iznosu od 265 eura.

Foto: Unsplash

Grad Split raspisao je javni poziv za dodjelu naknade dijela putnih troškova studentima iz programa ERASMUS+ studija za akademsku godinu 2022./2023.

– U akademskoj 2022./2023. godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 265,45 eura neto po studentu. Grad Split će dodijeliti naknadu za trošak putovanja ako student kumulativno ispuni sljedeće uvjete; da je ostvario pravo na mobilnost sukladno Odluci o odabiru kandidata za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa ERASMUS+ na Sveučilištu u Splitu te da je student Sveučilišta u Splitu, stoji u obavijesti Grada Splita.

Izdvojeni članak
erasmus

Moje Erasmus iskustvo: Ako vam treba samopouzdanja, putovanje u inozemstvo idealno je za vas

Ovaj poziv na stranici grada objavljen je 25. siječnja, a studenti koji žele ostvariti pravo na sredstva na njega se moraju javiti u roku od 30 dana. Kako je naglašeno u pozivu, sredstva u proračunu za ovu svrhu su ograničena pa će se naknade dodjeljivati po principu reda prvenstva do isteka sredstava. Konkretnije, prednost uz ispunjenje uvjeta imaju studenti koji se ranije prijave na poziv.

Uz ispunjeni obrazac prijave, koji možete pronaći ispod teksta, potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, potvrdu o pohađanju/sporazumu/mobilnosti ERASMUS+, potvrdu o statusu studenta na Sveučilištu u Splitu te račun putnih troškova (karte). U javnom pozivu istaknuto je i da će studenti morati vratiti sredstva ako nisu otišli na razmjenu, nisu utrošili sva sredstva ili sredstva nisu koristili namjenski, za putni trošak.

Detalje vezane uz javni poziv možete vidjeti u dokumentu ispod, a nakon njega i preuzeti obrazac prijave. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.