Pretraga

Veliki SC upozorio studente: ‘Kontrole u domovima provodit će se jednom mjesečno’

A- A+

Studentski centar u Splitu objavio je konačne rezultate natječaja za domove, a nakon rješavanja prigovora usvojena su 32 prigovora te su studentima dodani bodovi na rang-listi. Studenti sobu moraju rezervirati do 12. rujna, uplatiti polog od 100 eura, a za one koji to ne učine u roku smatrat će se da su odustali od smještaja. Ovaj SC još je jednom upozorio studente da se ne upuštaju u ilegalne radnje prodaje svog domskog mjesta jer će kontrole vršiti čak jednom mjesečno.

foto: srednja.hr

Od ukupnog broja studenata u Splitu koji su uložili prigovor na rezultate natječaja, kod njih 32 prigovor je bio osnovan te su im na rang-listi dodani bodovi, dok je u roku za prigovore odbijeno 227 žalbi. Čitav popis nalazi se pri dnu teksta.

Tko ne rezervira sobu u roku, ostaje bez nje

Rezervacije soba u domovima u Splitu bit će moguće od 8. rujna pa sve do 12. rujna u 22 sata, online na ovoj poveznici. Prilikom rezervacije studenti moraju uplatiti i polog od 100 eura te dostaviti potvrdu o uplati putem ove poveznice, isto do 12 rujna u 22 sata.

– Svi studenti koji ne rezerviraju svoj smještaj do 12. rujna u 22 sata i ne uplate polog od 100 eura smatrat će se da su odustali od smještaja i pristaju na subvenciju od 60 eura za smještaj kod privatnih stanodavaca, stoji u obavijesti splitskog SC-a, koji je objavio i detaljan priručnik za rezervaciju kao i nacrte soba, a možete ga vidjeti pri dnu članka.

Studenti trebaju pripaziti da su im točno uneseni podaci o spolu kako ne bi imali poteškoća kod odabira sobe jer je moguće unijeti samo cimere istog spola. Oni koji žele dodati cimera suprotnog spola trebaju napisati posebnu zamolbu. Splitski studenti kod rezervacije unose i željeni datum useljenja, od 28. rujna do 8. listopada. No, iz SC-a navode da ne garantiraju da će se u dom moći useliti prije 1. listopada.

Izdvojeni članak
kupoprodaja domova

Pričali smo sa studentima koji prodaju i kupuju mjesta u domovima: ‘Triba imat muda zbog kontrola’

Zbog oglasa za prodaju mjesta kontrole u domovima jednom mjesečno

Ovu priliku SC u Splitu iskoristio je i da bi još jednom upozorio studente da se ne upuštaju u ilegalnu radnji kupoprodaje domskog mjesta. Svjesni su da su se takvi oglasi ovih dana intenzivirali na društvenim mrežama i forumima i najavljuju kontrole u domovima čak jednom mjesečno.

– Ako ste ostvarili pravo na subvencionirani smještaj u domovima Studentskog centra Split, a niste ga konzumirali, već ste izvršili bilo kakvu vrstu ustupanja kako smještaja tako i dobivene subvencije drugim osobama, snosite kazanu odgovornost za kazneno djelo prijevare. Utvrđenu zlouporabu uprava Studentskog centra dužna je formalno procesuirati prema svim sudionicima te pozitivno prema pravnim propisima Republike Hrvatske, Kaznenom zakonu, temeljem kojega postoji mogućnost zatvorske kazne. Sukladno internim aktima svi sudionici gube pravo na smještaj za cijelo vrijeme studiranja. Kontrole u domovima provodit će se jednom mjesečno, a naši djelatnici mogu vas legitimirati. Pozivamo vas da ne kršite Zakon, upozoravaju iz splitskog SC-a.

U nastavku prvo možete vidjeti listu usvojenih i odbijenih prigovora te konačnu listu dobitnika domova u Splitu. U dokumentu nakon toga nalaze se i korisničke upute za rezervaciju sobe te nacrte soba. Ako vam navedena dva dokumenta nisu vidljiva, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab