Pretraga

Veliko sveučilište raspisalo natječaj za odlazak na Erasmus, provjerite kako se prijaviti

A- A+

Bliži se početak još jedne akademske godine, a Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku već je otvorilo natječaj za odlazak na Erasmus u ljetnom semestru akademske godine 2023./2024. Duljina razmjene je najmanje dva, a najviše 12 mjeseci. Studenti se na natječaj mogu prijaviti do 10. listopada.

Foto: Unsplash

Izvrsna prilika za stjecanje novih iskustava tijekom studiranja je odlazak na studentsku razmjenu na neko od inozemnih sveučilišta. Sveučilište u Osijeku ovih je dana objavilo natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije. Za odlazak na Erasmus u razdoblju od 15. studenog 2023. do 31. srpnja 2025. godine mogu se prijaviti i redoviti i izvanredni studenti.

– Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama (države EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska; te Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska) te Erasmus+ partnerskim zemljama samo u onim institucijama s kojima postoji mogućnost potpisivanja međuinstitucijskih sporazuma (institucija koje su zainteresirane za potpisivanje sporazuma sa Sveučilištem u Osijeku), stoji u natječaju.

Izdvojeni članak

Kako je otići na Erasmus u Brno i Bratislavu? ‘Profesori su zainteresiraniji za suradnju sa studentima’

Dodatno je navedeno kako su broj mobilnosti prema partnerskim zemljama i broj kratkoročnih mobilnosti ograničeni te ovise o dodijeljenim financijskim sredstvima Sveučilištu.  Također, iznosi financijske potpore za studente ovise o zemlji, vrsti i trajanju aktivnosti za koju se studenti prijavljuju. Dužina razmjene je najmanje dva mjeseca, a najduže 12 mjeseci.

Rok za prijavu je 10. listopada, a studenti se na natječaj prijavljuju elektroničkim putem i poštom. Sve detalje natječaja otvorenog na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku možete vidjeti na ovoj poveznici, gdje se nalazi i opis dokumentacije potrebne za prijavu kao i detaljne upute te potrebni obrasci.