Pretraga

[VIDEO] Stotine studenata tulumarilo na Savi bez pridržavanja mjera: ‘Ovo je sebično’

A- A+

Tijekom vikenda je zabilježen veći dnevni rast novozaraženih koronavirusom, ali unatoč tome jedan je noćni klub organizirao brucošijadu studenata Save. Druženje slično onom ispred HNK ‘odigralo’ se na parkingu ispred ŠRC ‘Mladost’. Video druženja iz kojeg je razvidno da se mladi prilikom okupljanja ne pridržavaju epidemioloških preporuka bio je jedna od tema sinoćnje emisije Otvoreno na HRT-u.

Proteklog petka na Savi je održana brucošijada u organizaciji jednog noćnog kluba. Održavanje događaja oštro je osudio i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji je i putem Facebooka pozvao studente da se ne odazovu brucošijadi niti jednom sličnom događaju ‘radi očuvanja svoga zdravlja, ali i zdravlja svojih kolegica i kolega.’

‘Ovo je sebično ako oni misle samo na sebe’

Ipak, stotine studenata taj apel nije poslušalo. HRT je u sinoćnjoj emisiji Otvoreno emitirao snimku u kojoj se značajan broj studenata druži na parkingu ispred ŠRC ‘Mladost’, bez pridržavanja epidemioloških preporuka.

Izdvojeni članak

[Glas studenta] ‘Želim čitateljima otkriti kako svijet izgleda iz perspektive huligana kod HNK’

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu ističe da se treba djelovati tako da se educira mlade ljude, da se dopre do njihove svijesti kako bi postali odgovorni.

– Ovo je sebično ako oni misle samo na sebe, oni su svi iz nekih obitelji, dolaze doma svojim roditeljima, djedovima i bakama koji sigurno puno lakše obolijevaju i mogu imati teže posljedice, rekao je Trut u Otvorenom HRT-a.

Medak: ‘Kada krene kišno vrijeme skrivat će se po određenim ‘katakombama’

Poznato je kako je na snazi mjera zabrane rada klubova nakon ponoći, zbog čega se u Zagrebu mladi okupljaju i na isti način druže ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

– Sve te mlade osobe koje smatraju da nemaju rizik od zaraze će se okrenuti takvim druženjima, ono što je najgore od svega je da sada na toplom su bili vani, a sada kada krene kišno vrijeme više se neće družiti ispred HNK ili na Jarunu nego će se skrivati po određenim ‘katakombama’, podrumima, stanovima gdje će se minimalno pridržavati mjera, rekao je u Otvorenom Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Hrvatske.

Sve te viruse, dodao je, raznosit će dalje, dok je činjenica, tvrdi Medak, da je minimalan broj zaraza proizišao iz ugostiteljstva.

– Prvenstveno zato što imao situaciju da, pogotovo kod protočnih objekata kao što su kafići, restorani i fast foodovi dolazi do situacije da nema toliko šanse da se zarazi zato što se brzo mijenjaju gosti, pojasnio je Medak te dodao kako su jedino svadbe i noćni klubovi, što se ugostiteljstva tiče, bili ti koji su bili najrizičniji.