Pretraga

[Video] Studenti na razmjeni za buduće Erasmusovce predstavili život u Zagrebu

A- A+

U sklopu kolegija Televizijske vijesti studenti na razmjeni su snimili desetak videa, pomoću kojih budućim Erasmusovcima predstavljaju smještaj, jezik, noćni život i ostale detalje važne za dobar provod tijekom boravka u Hrvatskoj. Pogledajte kako na studentske domove, hrvatski jezik i zagrebačke klubove gledaju stranci koji su se našli na studiju u Zagrebu.

screenshot|www.vimeo.com

Kako bi riješili svoje obaveze kolegija na Fakultetu političkih znanosti, ali i naučili snimati, montirati te se snalaziti kao televizijski novinar, studenti na novinarstvu kreiraju priloge i emisije.

Erasmusovci koji su svoju razmjenu odlučili provesti na FPZG-u dobili su zadatak predstaviti uvjete studiranja, studentskog smještaja, hranu, jezik, noćni život te druge važne običaje i informacije za buduće strane studente na Sveučilištu u Zagrebu.

Kao rezultat angažmana studenata iz Europe u prošloj akademskoj godini stvoren je ‘Erasmus Guide’, u kojem su kroz više od deset videa na zabavan način prikazani dojmovi Erasmusovaca o Zagrebu i Hrvatskoj.

MTV Cribs u Studentskom domu Stjepan Radić

Jedan od videa koji će vas razveseliti, a možda čak i poboljšati dojmove o studentskom smještaju, svakako je prilog u kojem španjolski student Javier predstavlja svoju ‘buksu’ tijekom boravka u glavnom gradu Hrvatske.

Kroz razgledavanje sobe i cijelog naselja Španjolac na zabavan način predstavlja sve blagodati ‘Doma na Savi’.

ERASMUS GUIDE Student dorm Stjepan Radić from TV Student FPZG on Vimeo.

‘Španjolski Eminem’ predstavio najbolja mjesta za izlazak studenata na razmjeni

Potaknut slavom koju je stekao nakon snimanja videa za TV Student, Javier, kojeg iz milja obožavatelji zovu ‘Španjolski Eminem’, odlučio je budućim zagrebačkim Erasmusovcima predstaviti najbolja mjesta za izlazak.

U svom noćnom provodu posjetio je nekoliko poznatih zagrebačkih okupljališta za mlade pa pogledajte gdje se u Zagrebu najčešće zabavljaju studenti na razmjeni.

ERASMUS GUIDE Nightlife from TV Student FPZG on Vimeo.

Preživljavanje u menzi

Osim ‘svjetski poznatog Javiera’ i drugi su Erasmusovci na FPZG-u snimali svoje priče za buduće kolege iz Europe. Na Vimeo kanalu TV Studenta možete pogledati kako se Weroniki iz Poljske sviđa život u Domu Ante Starčević i učenje u crtaonici ili kako se snalaze studenti na razmjeni koji su odlučili iznajmiti privatni stan.

Ali sigurno će vas zabaviti i treći uradak koji je s kolegama napravio egocentričan Javier. U još jednom videu španjolske zvijezde ekipa s TV Studenta posjetila je zagrebačke menze i saznala što o hrani u tim restoranima misle studenti.

Saznajte zašto student nikada ne smije izgubiti svoju xicu. 

ERASMUS GUIDE Menza from TV Student FPZG on Vimeo.