Pretraga

[VIDEO] ‘Sveučilište u Zagrebu ima jedan ozbiljan problem koji će biti vidljiv za 10 godina’

A- A+

Profesorica na ZŠEM-u, Vedrana Pribičević gostovala je u našem podcast studiju gdje je pričala o Sveučilištu u Zagrebu. Kritizirala je što svoju autonomiju shvaća predoslovno i da se zbog toga ponaša neodgovorno, što bi između ostalih problema moglo dovesti do toga da mladi ljudi u budućnosti neće htjeti studirati na tom Sveučilištu.

Gošća u našem podcastu bila je Vedrana Pribičević, profesorica na ZŠEM-u koja predaje ekonomske i interdisciplinarne kolegije. U razgovoru je komentirala stanje na Sveučilištu u Zagrebu koje uskoro očekuju novi izbori za rektora.

– U Hrvatskom obrazovnom sustavu trenutno, od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, nedostaje oko 30 do 40 tisuća djece. Ja se pitam tko će za 10, 15 ili 20 godina, htjeti upisati Sveučilište u Zagrebu? Problem je u tome što zagrebačko sveučilište nije integrirano, užasno je veliko i mislim da predoslovno shvaća autonomiju, misleći da autonomija znači potpuna neodgovornost, objasnila je Pribičević.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Vedrana Pribičević: ‘U privatnom visokom obrazovanju se događa mala renesansa’

Osvrnula se i na situaciju kada je glavno pitanje na sveučilištu bilo imaju li bivši rektori pravo na mobitele, a cijeli njezin komentar možete pogledati u videu ispod.