Pretraga

Humanitarna akcija: Večere iz menze dijelit će se svake srijede beskućnicima u našem velikom gradu

A- A+

U Splitu se nastavlja s humanitarnom akcijom Humano srce splitskog sveučilišta, koja se počinje održavati svake srijede. Tijekom akcije, večere pripremljene u Studentskom centru Split, dijele se korisnicima prenoćišta za beskućnike Udruge MoSt, a prvi obroci su već podijeljeni ove srijede. Ova uspješna inicijativa, podržavaju sve sastavnice Sveučilišta, a pokazuje njihovu predanost pomaganju lokalnoj zajednici u situacijama kada je to najpotrebnije.

Predstavnici Uprave Sveučilišta: prorektor za strateško planiranje i upravljanje Boris Maleš, prorektor za znanost i kvalitetu Igor Jerković i predsjednik Studentskog zbora Jerko Šarić dijelili obroke Udruzi MoSt.

foto: Sveučilište u Splitu

I ove akademske godine Sveučilište u Splitu nastavlja humanitarnu akciju Humano srce splitskog sveučilišta. Tijekom svakog tjedna, točnije srijedom, dijelit će se večera korisnicima prenoćišta za beskućnike Udruge Most.

Akcija je ponovno je započela u srijedu, 8. studenog kada su večeru, koju je pripremio Studentski centar, korisnicima podijelili predstavnici Uprave Sveučilišta prorektor za strateško planiranje i upravljanje Boris Maleš, prorektor za znanost i kvalitetu Igor Jerković i predsjednik Studentskog zbora Jerko Šarić.

Izdvojeni članak
euri i centi

Studenti u Splitu mogu dobiti subvencije za smještaj u stanovima, evo kako se prijaviti

Mladen Božanić, voditelj Centra za beskućnike, koji trenutno skrbi o 34 korisnika, izrazio je zadovoljstvo nastavkom akcije koja se već ranije pokazala iznimno uspješnom obzirom da u njoj participiraju sve sastavnice, odjeli i studiji Sveučilišta financiranjem obroka korisnicima te sudjelovanjem zaposlenika i studenata u posjetu prenoćištu i podjeli hrane.

Studentski centar sudjeluje na način da priprema i dostavlja hranu. Ovim akcijom, koja je na prijedlog rektora Dragana Ljutića jednoglasno prihvaćena odlukom Senata, Sveučilište još jednom želi pokazati da je pokretač ili aktivan sudionik svih društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, pa i onih kojima je cilj pomoć u situacijama kada je to najpotrebnije.