Pretraga

Video: Treba li početi raditi već na prvoj godini faksa u struci? ‘Nije loše obavljati neke druge poslove’

A- A+

Koje su prednosti i nedostaci rada na prvoj godini fakulteta govorili su naši novinari u epizodi podcasta o studentskim i učeničkim poslovima. Tako je Ramona na prvoj godini studija osjećala svojevrstan ‘pritisak’ jer su njezini kolege već počeli raditi u struci, a ona ne. Zato je podijelila savjete treba li početi raditi na prvoj godini fakulteta u struci, dakako, ako je to zanimanje kojim se može baviti prije dobivanja diplome.

mladi ljudi sjede za stolom, na poslovnom sastanku

Sastanak | ilustracija: Unsplash

U novoj epizodi redakcijskog podcasta naši novinari Ramona, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih učeničkih i studentskih poslova. Ramona je radila dok je studirala, no ne cijelo vrijeme u svojoj struci.

– Kada su moje kolege već na prvoj godini novinarstva počeli raditi u struci i ja sam se počela pitati bi li ja trebala. Ja se nisam osjećala dovoljno spremnom da krenem raditi u struci, a bilo je dovoljno drugih studentskih poslova, kazala je Ramona.

Zato je odlučila još znanja steći na fakultetu pa je u struci počela raditi na kraju treće godine. Prije toga radila je druge studentske poslove i smatra da je to dobro jer se tako nauči cijeniti druga zanimanja.

@srednja_hr Što mislite o radu na prvoj godini? 🤔 Cijeli podcast gdje su Duje, Hrvoje i Ramona pričali o studentskim i učeničkim poslovima, pronađite na linku u opisu profila ☝ … #podcast #srednja #srednjahr #faks #foryoupage #fyp ♬ original sound – srednja_hr

– Zato nije loše tijekom studija raditi neke druge poslove kojima se kasnije u životu nećeš baviti. Jer ćeš tako cijeniti konobare, kuhare i slično, dodala je Ramona.

Kako je izgledao Dujin učenički posao u dječjem parku, zašto je Ramona nakon dva tjedna odustala od rada u korisničkoj podršci i zašto je Hrvoje na poslu konobara lovio miševe, poslušajte u videozapisu ispod ili na Spotifyu.