Pretraga

Zagrebački SC ušao u 21. stoljeće? Automatski produžuju članstva u student servisu

A- A+

Studente koji su protekle godine bili učlanjeni u zagrebački student servis ovih je dana dočekao e-mail zagrebačkog SC-a. Oni su ove godine automatskom provjerom statusa obnovili članstvo svim studentima koji imaju reguliran status studenta na svom fakultetu. No, jednom dijelu studenata ipak se automatski ne može obnoviti članstvo pa će oni morati otići osobno u SC ili dokumentaciju poslati elektroničkom poštom.

produljenje članstva student servis zagreb

SC Zagreb produljio članstva u student servisu | foto: srednja.hr

Ovih dana studenti koji su ranije bili učlanjen u student servis Studentskog centra (SC) u Zagrebu dobili su e-mail u kojem stoji da im se članstvo produžuje do 15. listopada 2024. godine. Naime, ove je godine student servis Zagreb automatskom provjerom statusa studenta obnovio članstva svim studentima koji zadovoljavaju uvjete za obavljanje posla te su upisani u tekuću akademsku godinu.

– Student servis je automatski obnovio članstvo svim članovima Student servisa provjerom statusa studenata uvidom u Informacijskom sustavu studentskih prava (ISSP), a koji ispunjavaju uvjete, rekli su nam iz zagrebačkog SC-a.

Izdvojeni članak
student servis

Zagrebački SC tvrdi da ima svoju internu kategorizaciju studentskih poslova: Evo zašto je besmislena

Studenti su do ove godine članstvo trebali produžiti osobno ili slanjem dokumentacije na elektroničku poštu SC-a. Trebali su priložiti potvrdu o studiranju te izjavu da nisu u radnom odnosu. No, ova nova mogućnost automatskog produživanja ne vrijedi za sve studente pa će oni koji nisu dobili elektroničku poštu morati produžiti članstvo osobno ili e-mailom.

– Za sve studente ne postoji mogućnost provjere ispunjava li student uvjete za obavljanje studentskih poslova. To su primjerice diplomiranje, razmjena i slično. Za te studente potrebno je dostavljanje navedene Izjave prilikom produljenja članstva, kazali su iz zagrebačkog SC-a.

Podsjetimo, ovakvo automatsko produživanje članstva moguće je jer je zagrebački SC počeo provoditi automatsku provjeru studentskih prava preko ISSP informacijskog sustava od travnja. No, s tom provjerom su trebali krenuti još 2018. tako da su u periodu od pet godina mogli raditi i studenti koji na to nisu imali pravo.