Pretraga

Želite na fitness ili boks? Studenti u Zagrebu mogu besplatno trenirati, prijave su već otvorene

A- A+

Osobe starije od 18 godina bi trebale prikupiti najmanje 150 minuta tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta ili 75 minuta aktivnosti visokog intenziteta tjedno – preporuka je to Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. No, nije tajna da se u modernom i pomalo sjedilačkom načinu života to pravilo zaobilazi, a kod studentske populacije je razlog uglavnom nedostatak vremena. Za studente koji ipak ne žele zanemariti zdrav život dobre vijesti – za njih organiziraju besplatne rekreacijske aktivnosti, a u Zagrebu su to fitness i boks.

Foto: Unsplash

UniSport Zagreb izvijestio je da su otvorene prijave za UniSport Health program u sklopu kojeg studenti imaju pravo na besplatne rekreacijske programe. Ovaj program rekreacije i zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja trajat će sve do lipnja 2024.

– Cilj je studentima omogućiti besplatne rekreativne sportske programe te tako potaknuti na kretanje i tjelesnu aktivnost, zdravije navike i rješavanje svakodnevnog stresa. Kroz UniSport Zagreb rekreaciju ponuđeno je šest programa. Za dislocirane studentice i studente Sveučilišta u Zagrebu u Varaždinu, osiguran je program nordijskog hodanja. Za studentice i studente u Zagrebu pripremljeno je četiri programa, dva fitness programa na Ekonomskom fakultetu u teretani (pon-sri i uto-čet) i dva programa boksa u Ilici i na Vrbanima (pon-sri).

Kako navode iz UniSport-a, novitet u odnosu na prethodnu godinu je program boksa za studentice, koji će se održavati utorkom i četvrtkom na Vrbanima. Prijave za programe provode se u UniSport akreditacijskom sustavu, koji je dostupan ovdje.