Pretraga

Želite znati više o studentskoj razmjeni? Na jednom mjestu možete pronaći odgovore na sva pitanja

A- A+

Erasmus studentska mreža objavila je sveobuhvatan priručnik za mobilnost za sve sadašnje i buduće studente te mlade u Hrvatskoj općenito. Priručnik obuhvaća veliku većinu programa mobilnosti koji su dostupni studentima i mladima u Hrvatskoj.

Foto: Unsplash

Vodeći se geslom ‘student pomaže studenti’, članovi udruge Erasmus studentska mreža (ESN), uz potporu Agencije za mobilnost i programe (AMPEU), sastavili su i objavili priručnik naziva Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade.

Ovaj Priručnik obuhvaća veliku većinu programa mobilnosti dostupnih studentima i mladima u Hrvatskoj te se njegovi autori – Ivana Verveger, Željka Gligora, Ana Batinić, Sanda Devčić, Karmen Svalina, Ivona Mautner i Božo Tadić – nadaju da će navedenu ciljnu skupinu ohrabriti da se okuša u mobilnosti, pružajući joj sve potrebne informacije na jednom mjestu.

Izdvojeni članak

Kako je otići na Erasmus u Brno i Bratislavu? ‘Profesori su zainteresiraniji za suradnju sa studentima’

Osim što daje odgovore na pitanja kao što su što je to mobilnost, zašto je mobilnost bitna te koji tipovi mobilnosti postoje, ovaj Priručnik nudi iscrpan opis velike većine programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima: od Erasmus+ studijskog boravka i stručne prakse, pripravništva u institucijama Europske unije pa sve do programa Work and Travel.

Iz ESN-a kažu da Priručnik nudi za svakoga ponešto te sadrži informacije i o platformama i alatima povezanima s mobilnosti te navodi i internetske stranice koje pružaju dodatne informacije o pojedinim programima mobilnosti te tekstove iskustva bivših sudionika pojedinih programa.

Digitalna verzija Priručnika koji će pomoći ovoj, ali i budućim generacijama studenata i mladih pri odabiru programa mobilnosti, a možete ga ‘prelistati’ u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab