Pretraga

Foto i video: Iza nas je još jedna Ideja godine, pogledajte najbolje trenutke s natjecanja u 2023.

U punoj dvorani EFFECTUS veleučilišta proteklog je petka održano jedanaesto po redu finale poslovnog natjecanja Ideja godine. Prigodno uz redni broj natjecanja jedanaest srednjoškolskih timova i solo natjecatelja predstavilo je svoje ideje. Naše kamere zabilježile su neke od najboljih trenutaka s finala natjecanja.

Biste li voljeli istraživati Dalmatinsku zagoru uz bića iz narodne predaje? Koliko bi vam korisna bila aplikacija koja objedinjuje lokacije svih hrvatskih second hand trgovina i reciklažnih dvorišta za tekstil? Što biste rekli da vam kažemo da u provedbi inventure, primjerice u školi, može pomoći i umjetna inteligencija?

Najbolje učenice iz Omiša

Sve ovo nije neka daleka budućnost nego poduzetničke ideje koje su osvojile prva tri mjesta na našem natjecanju Ideja godine 2023. Finale je održano u petak na EFFECTUS veleučilištu, a svoje ideje predstavilo je jedanaest timova i solo natjecatelje iz škola od Vukovara pa sve do Omiša.

Glavnu nagradu od 1.300 eura dobile učenice Dea Murat, Nika Roguljić i Nina Topić iz Srednje škole ‘Jure Kaštelan’ Omiš pod mentorstvom Elvire Sorić, a čiji je tim nosio naziv Odmetnuti anđeli. Pomoću njihove platforme Mythology TO GO korisnici bi mogli istraživati Dalmatinsku zagoru kroz bića iz narodne predaje koje je njihova platforma mapirala.

Izdvojeni članak
pobjednice ideja godine

Aplikacijom pobjednica Ideje godine lovit ćemo mitološka bića: Sve je krenulo od odmora na selu

Drugi dan učenici posjetili ZICER i upoznali se s razvojem startupova

Nika Miličević i Petra Jurišić iz V. gimnazije Zagreb pod mentorstvom Vesne Muhoberac osmislile su aplikaciju ThriftTrail. Ta aplikacija mapirala bi sve second hand, vintage dućane i spremnike za tekstil u Hrvatskoj. Treće su bile Tena Horvat i Vanesa Kereš, učenice Prve srednje škole Beli Manastir koje su pomoću umjetne inteligencije i svoje ideje za aplikaciju AInventura odlučile pomoći svima koji provode inventure u, primjerice, tvrtkama ili školama.

Dan nakon prezentiranja svojih ideja u finalu i proglašenja najboljih učenici i njihovi mentori posjetili su zagrebački inovacijski centar gdje su obišli razne startupove i saznali kako su se oni razvili. Osim na fotogaleriji poviše i na našoj Facebook stranici Ideja godine možete pronaći više fotografija s finala.

Osim objektiva fotoaparata, djelić atmosfere u finalu zabilježile su i naše kamere. Tako je nastao video koji možete pogledati u nastavku:

Ideja godine 2023 je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje organizira srednja.hr. Zlatni partner projekta je EFFECTUS veleučilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija, Span i Privredna banka Zagreb. Pokrovitelj projekta je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Odgovore na često postavljana pitanja o Ideji godine pronađite ovdje. Sve novosti pratite na Facebook stranici Ideja godine ili nas pitajte putem maila [email protected]. Kako vam ne bi promaknula niti jedna vijest o natjecanju, pridružite se Facebook događaju Ideje godine.