Pretraga

Nemojte propustiti priliku: Ministarstvo gospodarstva nudi srednjoškolcima stipendije vrijedne 9.000 kuna

A- A+

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je poziv za stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima s ukupnim fondom od čak 18 milijuna kuna. S obzirom da se radi o mjesečnom iznosu od 750 kuna, ispada da u 12 mjeseci, srednjoškolac koji izbori stipendiju dobiva 9.000 kuna.

Foto: Ministarstvo poduzetništva i obrta

Taj iznos nam također govori da Ministarstvo godspodarstva kroz ovaj projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’ za 2018. godinu može podijeliti 2.000 stipendija.

Tko može dobiti stipendiju?

Izdvojeni članak

Di su pare? Ministarstvo gospodarstva zamračilo 4 milijuna kuna na učeničkim stipendijama

Kako u svojoj obavijesti spomenuto Ministarstvo naglašava, ovaj otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Zanimanja koju su projektom određena kao deficitarna su: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

No, u objašnjenju projekta, koje možete pronaći na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, stoji da se potpore mogu dodijeliti i za druga zanimanja iz sustava vezanih obrta koja se izvode po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), ukoliko ih je područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredila kao deficitarna.

Kako se prijaviti?

Izdvojeni članak

Dodatnih 270 studenata ostvarilo pravo na dom: Studenstki centar Zagreb objavio rezultate žalbi

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom kandidati podnose Ministarstvu neposredno ili putem pošte od prvog rujna 2018. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Ovaj javni poziv, koji je za prijave otvoren od 1. rujna, zatvorit će se po iskorištenju sredstava, o čemu će Ministarstvo gospodarstva obavijestiti javnost putem mrežnih stranica.

Dodatne informacije o Projektu ”Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima”, detaljne uvjete javnog poziva, popis tražene dokumentacije, možete pronaći na ovoj poveznici.