Pretraga

Dodatnih 270 studenata ostvarilo pravo na dom: Studenstki centar Zagreb objavio rezultate žalbi

A- A+

Sudionici natječaja za ostvarivanje prava na smještaj u studentskim domovima SC-a u Zagrebu imali su pravo uložiti žalbu na privremene rezultate. Rok za slanje žalbe trajao je osam dana, a Studentski centar danas je objavio rezultate prigovora.

Studentski dom Stjepan Radić|Foto: srednja.hr

Povjerenstvo za prigovore na rezultate Natječaja 2018/2019. za smještaj SC-a u Zagrebu donijelo je odluku prema kojoj je nakon žalbenog roka dodatnih 270 studenata ostvarilo pravo na smještaj u zagrebačkim studentskim domovima.

Studenti mogu useliti do 10. listopada

Izdvojeni članak
korupcija

Studentski kriminal se nastavlja: Ponovno smo SC-u poslali objave iz studentskih grupa u kojima se ilegalno prodaju i kupuju domovi

Žalba je negativno riješena za 331 studenta, a pravo na dom nije ostvarilo njih 116. Za još 219 studenata žalbe su uvjetno riješene.

Kako poručuju iz SC-a, detaljnije informacije studenti mogu vidjeti putem svojih web profila, osobnim dolaskom u Poslovnicu za smještaj  ili na brojeve telefona: 01/4593-570 i 01/4593-582

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj, useljavaju u studentske domove od sutra, 11. rujna do 10. listopada 2018.

Rješenja žalbi možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

I dalje nepoznata imena svih studenata koji su ostvarili pravo na dom

Izdvojeni članak

Što i koga skriva SC Zagreb? Studentima koji su dobili smještaj u domovima nisu objavili imena

Podsjetimo za kraj, po objavi privremenih rezultata Studentski centar nije objavio imena studenata koji su ostvarili pravo na smještaj, pozivajući se pritom na  Zakon o zaštiti osobnih podataka. Time je direktno prekršen pravilnik Ministarstva, koji nalaže da se uz rezultat objave ime i prezime studenta, naziv visokog učilišta, broj ECTS bodova u tekućoj godini, prosječan broj ECTS bodova u prethodnim godinama studiranja, ukupan broj stečenih ECTS bodova na svim razinama studija, broj bodova prema kriterijima iz članaka 8. do 14. stavka 1. na temelju kojih se studentu odobrava subvencionirano stanovanje u studentskom domu ili kod privatnog poslodavca te ostvareno pravo ili ostvareno pravo na izravan smještaj.

I Agencija za zaštitu osobnih podataka potvrdila je kako su se spomenuti podaci trebali javno objaviti, radi transparentnosti i kontrole raspolaganja javnim sredstvima. Nakon što smo zbog manjkavosti u objavi privremenih rezultata kontaktirali SC, sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak kazao nam je kako se ‘na informacijskom sustavu SC-a izvode se promjene kako bi se mogle objaviti rang liste s objavljenim imenima i prezimenima kandidata.’

– Nove konačne rang liste objavit će se nakon završenog roka za prigovor, rekao nam je Bošnjak.

Rok za prigovore je završen, Povjerenstvo je donijelo odluku u rješenjima žalbi, ali konačna rang lista svih dobitnika danas nije objavljena. Tako su za sada javno poznata samo imena studenata koji su sudjelovali u žalbenom postupku, ne i onih koji su pravo na dom ostvarili objavom privremenih rezultata.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap