Pretraga

FOTO i VIDEO: Održali smo veliki pub kviz u Zagrebu, najbolji su dobili dosta dobre nagrade

A- A+

Neradni dan se najbolje započinje večer prije, pa smo mi 29. svibnja proveli na EU pub kvizu. Organizirali smo ga u suradnji s Moranom Zibar, a svoje znanje je došlo testirati čak 25 timova. Najboljima su otišle i vrijedne nagrade.

Znate li koja je prva država izvan euroazijske zone koja se 1980. godine natjecala na Eurosongu? Ili možda znate prvu pjesmu koja nije na engleskom, a da je 1958. godine zasjela na vrh američke Billboard 100 liste? S takvim su se pitanjima suočili timovi na našem EU pub kvizu u suradnji s Moranom Zibar koji se održao u srijedu u Bikers Beer Factoryju u Zagrebu.

Morana nije imala lak zadatak: osim što je vodila cijeli kviz, morala je smisliti i pitanja za natjecatelje kojima će testirati njihovo EU znanje. I pokazala je da to uopće ne mora biti dosadno. Jer, EU nisu samo njene institucije, već i bogata povijest te (pop) kultura država članica. Pa je bilo i uzdaha i hvatanja za glavu kada je došlo pitanje o nekoj seriji ili karikaturi.

Izdvojeni članak
eu kviz

Kako do nagrade u vrijednosti od 299 €? Zaigrajte naš online kviz

Ona je bila zadužena za pitanja, a mi smo se pobrinuli za nagrade. Kao dodatnu motivaciju, ekipe su mogle osvojiti nagrade za prva tri mjesta: trećeplasirani su osvojili pet Redmi Buds 5 slušalica, drugoplasirani pet Amazfit Zepp E Onyx pametnih satova, a tim koji je osvojio prvo mjesto je kući otišao s pet POCO X5 Pro 5G – 6+128 mobitela. Naravno, kako to na pub kvizovima obično i biva, ekipu na predzadnjem mjestu je počastio Bikers.

Ako vam je sada žao što niste bili, to je u redu, ali neka vas utješi činjenica da još uvijek stignete osvojiti pametni mobitel. Sve što trebate je priključiti se našem online EU kviz natjecanju u kojem možete osvojiti mobitel u vrijednosti 299 €. Trenutno je u tijeku četvrta i posljednja runda online kviza na našoj platformi kvizovi.srednja.hr, a sve što trebate napraviti je postavljati i odgovarati na pitanja. Dvoje korisnika s najviše prikupljenih odgovora osvajaju mobitel, kao i korisnik koji postavi najkreativnije pitanje po procjeni Morane Zibar.

Pogledajte djelić atmosfere u videu.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem