Pretraga

Hrvatska je već gotovo 11 godina u Europskoj uniji, bilo bi čudno da ne znate odgovore na ova pitanja

A- A+

Na našoj platformi kvizovi.srednja.hr organiziramo nagradni natječaj u kojem možete osvojiti vrijedne mobitele. Nagrađujemo one korisnike čija će pitanja o Europskoj uniji prikupiti najviše odgovora, kao i onog s najkreativnijim postavljenim pitanjem kojeg će odabrati Morana Zibar. Prvi krug traje još tri dana, a mi smo izdvojili deset pitanja koja vam mogu poslužiti kao inspiracija za kreiranje vlastitih pitanja.

zastava europske unije vijori na zgradi

Europska unija | foto: Canva

Hrvatska je u Europskoj uniji već gotovo 11 godina, od 1. srpnja 2013. godine. U lipnju se održavaju europski izbori na kojim biramo zastupnike za Europski parlament, a na našoj platformi kvizovi.srednja.hr organiziramo četiri runde EU kvizova s vrijednim nagradama.

Tražimo korisnike s najviše odgovora na postavljena pitanja. Uz to, korisnici koji postave najkreativnije pitanje po izboru Morane Zibar također osvajaju nagrade. Tema prve runde je povijest i geografija Europske unije te ona traje do 15. travnja. Odmah nakon toga kreće sljedeća runda. Pobjednici prve tri runde dobivaju pozivnicu za finale, odnosno veliki pub kviz. Za postavljanje pitanja trebate se registrirati na kvizovi.srednja.hr i pitanja postavljati u temu #EUizbori2024 i podtemu #povijestigeografija. Izdvojili smo deset pitanja koja su postavljena do sada, a rješenja možete vidjeti na kraju članka.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Za točna rješenja kliknite na ikonu ‘nastavak teksta’.