Pretraga

Mislite da bacate previše hrane? Igor Jadan ima super zero waste recept

A- A+

Dok odrastaš, nitko ti ne kaže da ćeš si pitanje ‘što ću kuhati danas?’ postavljati svakodnevno. I da će ti biti problem! A nitko te ni ne upozori da to znači i puno bačene hrane. Kako bi vam se to u budućnosti manje događalo, okrenite se zero waste receptima. Jedan takav vam donosi najbolji amaterski kuhar, Igor Jadan.

Igor Jadan zero waste recept

Foto: Igor Jadan, srednja.hr

Sigurno svakodnevno razmišljate o tome što skuhati za ručak ili večeru, ali koliko često razmišljate o količini hrane koju svaki dan bacite u smeće? I dok je glad u svijetu veliki problem, u Europskoj uniji se godišnje baci preko 58 milijuna tona hrane. U isto vrijeme, dakle, postoji problem prevelikog bacanja hrane i neiskorištavanja svih resursa koji su nam dostupni, zbog vrtoglave tržišne vrijednosti bačene hrane kao i činjenice da si više od 37 milijuna ljudi ne može priuštiti kvalitetan obrok svaki drugi dan.

Izdvojeni članak
Mia Thrifterista šivanje

Kako od stare košulje napraviti novu koja je u trendu? Mia Thrifterista ima tutorial

Pažljivo pripremanje obroka u kojima ćemo iskoristiti baš sve sastojke jedan je od načina na koji možemo pokušati smanjiti količinu hrane koju bacamo u svojem domaćinstvu. Da su zero waste recepti iznimno praktični zna i Igor Jadan, najbolji amaterski kuhar čije recepte na TikToku prati više od 150 tisuća pratitelja. Za nas je pripremio jedan takav recept: zero waste njoke od mrkve u pesto umaku.

Koristio je mrkvu u cijelosti, što znači s lišćem, začine, bademe i parmezan, a rezultat je obrok punog okusa i različitih tekstura. Cijeli recept i postupak pogledajte u videu.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.
EU emblem