Pretraga

Mladi iz Osijeka pogađali države članice EU i glavne gradove, jedino je maturant sve točno odgovorio

A- A+

Prilikom našeg posjeta Osijeku odlučili smo provjeriti kakvo je znanje mladih ljudi po pitanju geografije. Pripremili smo slijepu kartu zemalja država članica Europske unije i krenuli u potragu za onima koji su znali imena pet država i njihove glavne gradove. I dok su neki rekli da je glavni grad Portugala Libanon, a drugi da je Madrid, jedan mladić je znao apsolutno sve odgovore. Radi se o maturantu koji je rekao da je za njegovo znanje dobrim dijelom zaslužan i njegov profesor iz Geografije.

mladi u gradu osijeku koji odgovaraju na naša pitanja ispred mikrofona

Foto: srednja.hr

Hrvatska je u Europsku uniju ušla 2013. godine i time je postala 27. članica. Uz nas, dakle, još je 26 zemalja koje čine ekonomsku i političku uniju. Samim time bilo bi poželjno da znamo o kojim se sve državama članicama radi, da ih znamo pokazati na slijepoj karti i da znamo njihove glavne gradove. Upravo to smo pitali mlade ljude prilikom našeg posjeta Osijeku.

Izabrali smo pet država članica EU i na slijepoj karti zamolili mlade Osječane da nam kažu o kojoj se državi radi i da kažu ime njihovog glavnog grada. I dok su neki rekli da je glavni grad Portugala Libanon, a drugi da je Madrid, jedan je maturant znao apsolutno sve odgovore.

Izdvojeni članak

VIDEO: Mladi u Osijeku nisu znali naše europarlamentarce: ‘Ne bavim se tim stvarima’

– Dobar sam u geografiji i inače, ali imamo jako dobrog profesora Geografije koji nas je naučio jako puno toga, objasnio nam je maturant.

Drugi se baš i nisu previše proslavili svojim poznavanjem geografije, a koje smo ih sve zemlje pitali i koje su ‘fulali’, možete pogledati u videima na našem YouTube kanalu. Također smo u Osijeku provjerili i kakvo je znanje mladih kada je u pitanju politika EU povodom skorog održavanja izbora za Europski parlament. Uzeli smo naša četiri zastupnika u Europskom parlamentu, no nitko nije znao prepoznati niti jednu osobu, pa čak ni Biljanu Borzan niti Predraga Freda Matića koji su i inače rodom iz Slavonije.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem