Pretraga

Najistaknutije učenike u Splitu nagradili s po 300 eura, pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

A- A+

Povodom Dana Europe, Grad Split odlučio je uvesti novu tradiciju –  nagradit će najzaslužnije učenike, ne samo na temelju izvrsnosti u nastavi, nego i radi njihova sudjelovanja u raznim projektima. Ukupno je tako nagrađeno 54 učenika, a svakome od njih na račun sjeda 300 eura.

Naše redakcijsko putovanje u Split značilo je da ćemo poslijepodnevne sate na Dan Europe, 9. svibnja, provesti u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Splitu.

Nova tradicija za Dan Europe u Splitu

Ondje je, naime, održana je svečana proslava tog dana, a bila je posebno značajna zbog uvođenja nove kategorije nagrada za izvrsnost među učenicima. Grad Split je prvi put dodijelio nagrade zaslužnim učenicima osnovnih i srednjih škola, kako bi istaknuo njihov trud i izvanredne rezultate.

– Započinjemo novu tradiciju koja će dodatno poticati i istaknuti izvrsnost naših školaraca, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak, čestitavši svima Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom.

Izdvojeni članak

Dan Europe: Ovaj tip je htio onemogućiti novi rat između dviju država, preobrazio je čitav kontinent

Tko su nagrađeni i iz kojih škola dolaze?

Naglasio je da je ideja bila ovaj dan obilježiti na poseban način, a u Gradu su stava da nema boljeg od ovog.

– Ovo je znak pažnje i poruka da mislimo na vas, da mislimo na budućnost koja će s vama zasigurno biti sjajna. Čestitam vam i zahvaljujem na trudu i posvećenosti, kao i vašim mentorima i roditeljima, jer ovo je vaš uspjeh na koji smo svi mi ponosni, poručio je gradonačelnik.

Ove godine, na preporuku škola, nagradama su se okitila 28 osnovaca i 26 srednjoškolaca. Nagrade uključuju novčanu nagradu Grada Splita od 300 eura po učeniku, po dvije godišnje pretplate Tetra mladih, te posebne suvenire iz Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

Popis nagrađenih osnovaca i srednjoškolaca, kao i iz kojih škola dolaze, možete vidjeti u nastavku:


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem