Pretraga

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za Rektorovu nagradu, prijave ne traju dugo

A- A+

Sveučilište u Splitu ovih je dana raspisalo natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Ta se nagrada dodjeljuje pojedincu, skupini studenata, studentskom zboru, studentskoj udruzi ili drugoj studentskoj organizaciji Sveučilišta u Splitu za postignuća u prošloj akademskoj godini.

studenti diploma

Foto: Pexels

Ovih dana otvorene su prijave za Rektorove nagrade u Splitu, a one se prema pravilniku dodjeljuju u tri kategorije – za izvrsnost, za studentski znanstveni ili umjetnički rad te u posebnoj kategoriji. Kako stoji u tekstu natječaja, prijave se podnose najkasnije do 24. svibnja, na adresu sveučilišta, a moguće ju je podnijeti i elektroničkim putem, ali isključivo s kvalificiranim elektroničkim potpisima i kvalificiranim elektroničkim pečatima. U slučaju da se student prijavljuje u više kategorija, za svaku se podnosi posebna prijava. Nagrada se sastoji od potvrdnice i novčanog iznosa koji rektor određuje posebnom odlukom, a lani je ta nagrada iznosila 1.000 kuna.

Pravo na Rektorovu nagradu za izvrsnost ima student koji je u prethodnoj akademskoj godini ostvario najmanje 60 ECTS bodova, s prosjekom ocjena najmanje 4,000 i to je glavni kriterij, a boduju se i dodatni, poput sportskih uspjeha ili aktivnosti u studentskim zborovima, udrugama i slično.

Izdvojeni članak

Jedno od većih sveučilišta otvorilo natječaj za rektorove nagrade, studentima po 1.000 kuna

Druga kategorija u kojoj se nagrada dodjeljuje je nagrada za studentski znanstveni ili umjetnički rad koji je objavljen u prethodnoj akademskoj godini. On se ne može dodijeliti ako svi koautori nisu studenti.

Posljednja kategorija je rektorova nagrada za posebna postignuća, koja se dodjeljuje za izniman uspjeh u javnom nastupu ili djelovanju, za doprinos akademskoj ili široj društvenoj zajednici te za zapaženi uspjeh postignut na državnim i međunarodnim smotrama. Iznimno se može dodijeliti i za postignuća u tekućoj akademskoj godini.

Odluka o dodjeli Rektorove nagrade u Splitu bit će objavljena 8. lipnja, a detalje o tome kako se prijaviti možete doznati u dokumentu u nastavku. Ispod se nalazi i pravilnik, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [166.68 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [437.39 KB]