Pretraga

Niste smislili poklon za Valentinovo? Pridružite se ovom izazovu i osvojite putovanja po Europi

A- A+

Ususret europskim izborima koji će se održati 9. lipnja, inicijativa ZajednoZa.EU osmislila je način kako potaknuti interes građana. Naime, kroz jedinstveni izazov za Valentinovo, pozivaju sve zainteresirane da se odazovu, privlačeći ih primamljivim nagradama poput puta u Bruxelles i brojna druga putovanja po europskim gradovima. U nastavku saznajte kojih je pet osnovnih uvjeta potrebno za prijavu i kada se sve biraju pobjednici.

europska unija, ljubav, valentinovo

foto: Canva

Skoro polovica svjetskog stanovništva priprema se za najveću izbornu godinu u povijesti. Naime, 2024. je godina u kojoj se testira snaga demokratskih načela i institucija, uključujući one u Europi. Inicijativa ZajednoZa.EU zajednica je koja promiče demokraciju i izbore za Europski parlament koja u ovom pozivu ističe kako demokracija, kao i ljubav, treba predanost i aktivno sudjelovanje.

Nagrade su primamljive, a evo i uvjeta za sudjelovanje

Europski izbori, koji će se održati 9. lipnja, prilika su da pokažemo svoju predanost i iskoristimo svoj glas kako bismo se zauzeli za Europu i podržali demokraciju. I sami znate da što više ljudi glasa, demokracija postaje jača, zar ne? To je vrsta ljubavi i veze koju želimo proslaviti s vama danas na Valentinovo, naša zajednička podrška demokraciji. Stoga vas pozivamo da sudjelujete u našem jedinstvenom izazovu za Valentinovo, poručuju iz inicijative zajednoza.eu.

Ova inicijativa poziva sve zainteresirana da pronađete 15 ili više prijatelja koji će se pridružiti ovoj zajednici i osvojite mjesto na događanju koje u ožujku u Bruxellesu okuplja najaktivnije volontere na svojoj Akademiji. Osim toga, možete osvojiti dvije karte za putovanje u jedan od europskih gradova u travnju ili svibnju gdje ćete imati priliku upoznati druge članove zajednice zajednoza.eu.

Izdvojeni članak
zastava europske unije vijori na zgradi

Europska unija za početnike: Ovo su najvažnije institucije koje oblikuju našu budućnost

Ovo su uvjeti za sudjelovanje u izazovu

  • Trebate biti član zajednice stariji od 18 godina
  • Pažljivo pročitajte pravila izazova na ovoj poveznici
  • Registrirajte se na stranici za izazov
  • Pozovite barem 15 prijatelja da se pridruže
  • Provjeravajte svoje mailove kako ne biste propustili obavijesti pobjednicima

Za Bruxelles će biti odabrano deset nasumičnih pobjednika

Pobjednici koji će sudjelovati na Akademiji bit će izvučeni 29. veljače, a dobitnici karata za putovanje 7. i 21. ožujka, 4. i 18. travnja, 2. i 16. svibnja. Natjecanje i poruke vezane uz sudjelovanje u natjecanju biti na engleskom jeziku, zbog čega je napomenuto kako je za sudjelovanje u programu u Bruxellesu potrebno osnovno znanje engleskog jezika.

Deset nasumično odabranih pobjednika dobit će ulaznice za dolazak u Bruxelles kako bi prisustvovali programu Leadership Academy 19. i 20. ožujka 2024. i priliku da iskuse europsku demokraciju u njezinoj srži i razgovaraju o zajedničkoj budućnosti i planovima zajednice za Europske izbore 2024. godine. Također, sedam pobjednika biraju se svaka dva tjedna nakon toga, a svaki dobiva dvije putne karte i dvonoćni boravak za dvije osobe u gradu EU-a kako bi zajedno upoznali lokalnu zajednicu.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem