Pretraga

Osvojite mobitel na našem kvizu: Uz ovaj trik povećajte šanse da nagrada ode baš vama

A- A+

Volite kvizove? Dobro bi vam došao novi mobitel? Onda ste na pravom mjestu! Uključite se u naš EU kviz na platformi kvizovi.srednja.hr. Postavite pitanja u zadanu temu, jer troje korisnika s najviše odgovora na postavljena pitanja osvojit će Poco mobitele vrijedne 299 €. Želite li osigurati da baš vi skupite najviše odgovora, na jednostavan način možete pozvati prijatelje da odgovore samo na vaša pitanja.

eu kviz

Imamo savjete pobjedu na našem EU kvizu | Foto: srednja.hr

Na platformi kvizovi.srednja.hr je tijeku naš izazov za sve ljubitelje kvizova. Riječ je o drugom krugu EU kviza u kojeg se možete uključiti do 29. travnja u 23:59 sati. Sve što trebate jest postavljati pitanja u odgovarajuću temu.

Dva korisnika koja na postavljena pitanja prikupe najviše odgovora nagrađujemo POCO X5 Pro 5G – 6+128 GB mobitelom u vrijednosti od 299 €.Uz to, nagradu osvaja i jedan korisnik koji po izboru lovkinje u potjeri Morane Zibar osmisli najkreativnije pitanje.

Troje pobjednika svake runde natjecanja, uz mobitel, osvaja i ulaznicu za pub kviz finale. Ono će se održati 29. svibnja u Zagrebu, a glavna nagrada za pobjednički tim će iznositi čak 1.500 €.

Pravila su stvarno jednostavna. Svaka runda ima temu, a tema druge runde je održivost i ekologija Europske unije. Kako biste se uključili, postavljajte pitanja u temu #EUizbori2024 i podtemu #okoliš.

Svako će pitanje pitanje objave biti pregledano i odobreno. Postavljajte ih u ispravnu temu i podtemu, jer se u suprotnom neće računati u natjecanju.

Pozovite prijatelje da odgovaraju

Što više pitanja postavite, veće su šanse da nagrada ode baš vama. Uz to, na raspolaganju imate još jednu metodu kojom možete osigurati da prikupite najveći broj odgovora na postavljena pitanja.

Posjetite li profil bilo kojeg korisnika u sustavu kvizovi.srednja.hr, vidjet ćete plavi gumb na kojem piše ‘Odgovaraj na pitanja ovog korisnika‘. On se nalazi s donje desne strane ekrana ako sustavu pristupate na računalu, odnosno na dnu ekrana ako sustavu pristupate putem mobitela.

Ovu značajku možete iskoristiti u svoju korist. Pošaljite poveznicu na svoj profil prijateljima i uputite ih da odabirom tog gumba odgovore na pitanja koja ste postavili. Bodovi će rasti brzinom svjetlosti, kao i vaš rang na top listi.

EU kviz, kvizovi.srednja.hr

Gumb ‘Odgovaraj na pitanja ovog korisnika’ | Screenshot: srednja.hr

Savjeti za smišljanje pitanja

Želite li osigurati da se baš vaše ime nađe na vrhu top ljestvice, trebate postaviti što više pitanja. Biti kreativan i smisliti velik broj pitanja, naravno, nije lak zadatak, ali za vas imamo nekoliko ključnih savjeta.

Kako biste se inspirirali, istražite sve što je Europska unija radila po pitanju ekologije. U Europskoj je uniji na snazi važna strategija zvana Europski zeleni plan. Pitanja možete usmjeriti na specifične ciljeve unutar strategije ili ono što su zemlje članice već postigle kako bi ih ostvarile.

Uz to, u EU je na snazi niz ekoloških direktiva i uredbi s kojima zemlje članice moraju uskladiti svoje zakone. To su, primjerice, Direktiva o staništima zaštićenih životinja, izvještavanju o održivosti ili uredbe o opasnim kemikalijama. Uz to, provodi se i niz inicijativa, poput proglašenja Europske zelene prijestolnice.

Ne smijemo zaboraviti ni recikliranje, jer je ono u Europskoj uniji jasno određeno. Tu su i promet, energetika, zaštita prirode… Produčja koje možete istražiti je puno, no podatke tražite samo na službenim stranicama Europske unije, izvještaji europskih agencija ili znanstvena istraživanja.

Tako možete pitati, recimo, za koliko posto Europska unija želi smanjiti emisiju stakleničkih plinova do 2050., koja vrsta zaštićenih ptica živi u Nizozemskoj ili koji je grad proglašen prvom Europskom zelenom prijestolnicom. Što ste kreativniji, to je veća šansa da odnesete pobjedu.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem

Pravilnik natječaja pročitajte ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab