Pretraga

Provjerili smo koje je škole završio Andrej Plenković: U srednjoj nije bio odlikaš

A- A+

Uoči izbora za Europski parlament, 9. lipnja, donosimo obrazovne kartone nositelja svake od kandidacijskih lista iz Hrvatske. Nositelj liste HDZ-a je Andrej Plenković, aktualni predsjednik Vlade RH. Plenković je završio Osnovnu školu Jordanovac u Zagrebu, a nakon toga pohađao je Obrazovni centar za jezike, iz kojeg su nastale tri današnje gimnazije – XVI., Klasična i XVIII. gimnazija. S obzirom na to da je Plenković pohađao smjer Suradnik u kulturno znanstvenim ustanovama, zapravo je bivši učenik XVI. gimnazije, pojasnila nam je još 2016. ravnateljica te škole, Nina Karković. Kada je te godine postao premijer, u velikom razgovoru za srednja.hr Plenkovićeva razrednica Jelica Galić opisala ga je kao samozatajnog učenika. Redovito izvršavao svoje obveze, a otkrila je i da nije bio odlikaš. Nakon srednje, Andrej Plenković upisao je Pravni fakultet u Zagrebu na kojem je magistrirao međunarodno javno i privatno pravo.

Foto: HDZ/ilustracija: srednja.hr

Do sada objavljene obrazovne kartone preostalih kandidata na izborima za Europski parlament u 2024. možete pronaći na portalu srednja.hr pod oznakom ‘obrazovni karton EU kandidata’.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem