Pretraga

‘Što će meni izbori?’: Ovako su učenici iz Pule poslali jasnu poruku svojim vršnjacima

A- A+

Učenici Tehničke škole Pula koji se ondje školuju za arhitektonske tehničare, sudjelovali su u projektu ‘Što će meni izbori?’ u organizaciji portala srednja.hr i Saveza udruga Rojca o političkoj pismenosti. Učenici su u sklopu tog projekta osmislili i izradili bedževe, plakate i stripove, ali i mentalne mape te prezentacije kako bi potaknuli mlade da izađu na izbore za Europski parlament. Svoje su radove predstavili na predavanju, a u fotogaleriji ispod možete pogledati kako izgledaju.

Foto: srednja.hr

‘Što će meni izbori?’ naziv je projekta koji je portal srednja.hr organizirao u Dubrovniku u suradnji sa Savezom udruge Rojc o političkoj pismenosti povodom nadolazećih izbora za Europski parlament 9. lipnja. U projektu su sudjelovali i učenici Tehničke škole Pula koji ondje pohađaju program za arhitektonskog tehničara. Oni su uz prezentacije i umne mape napravili i nešto kreativnije.

– Nakon što sam predstavila učenicima projekt, uslijedio je dogovor tko će što napraviti. Grupa učenica odlučila je izraditi plakate kojima će pozvati mlade na izbore te infografike u kojima je predstavljena ova super izborna 2024. Učenici su izradili i mentalne mape te prezentacije. Jedna je učenica sama oslikala plakat, dok je jedan učenik nacrtao i strip. Zatim su učenici izradili nekoliko skica za bedževe te smo odabrali najbolja rješenja. Zajedničkim snagama izradili smo bedževe budući da u školi imamo bedžomat, objasnila nam je nastavnica Gordana Mofardin.

Na događaju predavanje je održao profesor Berto Šalaj, a studenti Sveučilišta Jurja Dobrile održali su vizualna predstavljanja vrsta izbora. Uz učenike iz Tehničke škole, u projektu su sudjelovali i učenici Ekonomske škole. Sudionici predavanja imali su priliku pogledati kratki film i izlaganje ‘Jesu li nam izbori dovoljno?’ od strane profesorice Teodore Beletić, a zatim je uslijedio i World Cafe, interaktivna diskusija između posjetitelja i grupa izlagača s raspravama o tipovima izbora.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem